Enguany torna el Curs d’Estiu Argó sobre la UE, que organitza el nostre Centre en col·laboració amb l’ICE, adreçat a: alumnat de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i Cicles Formatius

Calendari: del dimarts 25 al divendres 28 de juny de 2024

Horari: de 9.30 h a 14 h

Professorat: Susana Beltrán García i Ana Mar Fernández Pasarín

Lloc de realització: Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia i Centre de Documentació Europea.

Preu: 72 €

Inscripció amb NIU

Inscripció sense NIU

Presentació

L’objectiu d’aquest curs és fer una introducció a la Unió Europea per entendre per què existeix, per a què i com funciona. El curs combinarà explicacions teòriques amb activitats dinàmiques (debats, jocs, simulacions, etc.). 

Objectius

Fer comprensible el funcionament de la Unió Europea a partir d’explicacions, debats, vídeos, jocs, enquestes i simulacions.

Continguts

1r dia: Introducció a la UE 

2n dia: Dret i institucions de la UE 

3r dia: Polítiques internes de la UE

4r dia: Polítiques externes de la UE

Metodologia

La primera hora de cada sessió serà una explicació teòrica per introduir la matèria. A partir de la segona hora s’introduiran activitats diverses perquè d’una manera participativa es puguin anar entenent els conceptes clau. Al finalitzar cada sessió es farà una posada en comú per sintetitzar les idees principals. 

Inscripció: en el moment de fer la matrícula s’haurà d’adjuntar una còpia del document d’identitat de l’estudiant (anvers i revers). A més, l’alumnat menor de 18 anys haurà d’adjuntar el document d’autorització paterna/materna degudament emplenat i signat.