Lidia Ballesta ha estat guardonada amb el primer premi Francisco Javier Landaburu Universitas 2024, per la seva proposta de treball “La importància del lideratge de les dones a les institucions de la Unió Europea”. En base a la temàtica d’aquesta edició «L’aportació de les dones a la construcció europea», amb el seu projecte, Lidia proposa analitzar la situació de les dones als llocs de lideratge de la Unió Europea en les darreres dues dècades, quina ha estat el seu paper i com han contribuït a defensar i reforçar els valors europeus. El jurat ha valorat molt especialment el compromís de l’autora per fer un estudi empíric, quantitatiu i qualitatiu sobre les propostes i les mesures en matèria d’igualtat i posar-la en relació amb l’augment de la presència de dones a les institucions.

Més informació al web d’Eurobasque