Del 15 al 21 de maig es va celebrar Barcelona Poesia, un festival internacional que omple la ciutat comtal de poesia i on, per descomptat, no podia faltar una autora portuguesa.

El dimarts 21 de maig, a les 18:30 h, a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda es va celebrar «La força de la paraula dita».

En aquest esdeveniment, Meritxell Cucurella-Jorba, poetessa, dramaturga, traductora i activista cultural catalana, i Raquel Lima, poetessa, art-educadora i investigadora portuguesa van parlar de diversos temes molt interessants.

Tot i viure en dos països diferents tenen moltes similituds, com la seva maternitat, el seu activisme o el seu gust per educar a joves. A més, també van explicar el procés de creació del llibre de poemes Ingenuidade· Inocência· Ignorância de Raquel Lima, on es va veure la importància que tenen les seves arrels africanes i conèixer-se a un mateix mitjançant l’espiritualitat. Així doncs, també es va debatre com la poesia és, en essència, oral i variable i, per tant, la dificultat que té plasmar aquest art en un llibre.