HPCA4SE

Des de HPCA4SE centrem el nostre interès en la recerca i desenvolupament en l’àmbit dels sistemes de computació d’altes prestacions. Les nostres aplicacions estan orientades als camps científics i de l’enginyeria, i ens enfoquem tant a línies d’investigació bàsica com aplicada.

Per això els nostres investigadors treballen en l’estudi i utilització de plataformes de còmput avançades com processadors multy/many core o GPUs, sistemes distribuïts, supercomputadors, etcètera. Els models i eines obtinguts resulten en una millora de la facilitat d’us i del rendiment d’aquests sistemes.

Entre les nostres activitats també contemplem l’explotació de sistemes de còmput d’altes prestacions, mitjançant l’anàlisi, desenvolupament i sintonització, aplicada a diversos camps científics com la bioinformàtica, la simulació de fenòmens naturals o components industrials, etcètera.

Notícies

 • Nou Projecte CAROL

  Nom del projecto: CAROL Identificador Oficial: PID2020-113614RB-C21 Ministeri de Ciència e Innovació Investigadors principals: Antonio Espinosa Anna Sikora Número de investigadors participants: 15 Tècnic de suport a la investigació: Sergio Villar  


 • Investigadors de HPCA4SE presenten dos articles dins el Workshop Euro-Par PBio 2016

  Investigadors de HPCA4SE presenten dos articles dins el Workshop Euro-Par PBio 2016

  Josefina Lenis i Javier Navarro han presentat a Grenoble i dins el Workshop Euro-Par PBio 2016, els treballs detallats a continuació Optimized Execution Strategies for Sequence Aligners on NUMA Architectures, Josefina Lenis and Miquel Angel Senar Improving Bioinformatics Analysis of Large Sequence Datasets Parallelizing Tools for Population Genomics, Javier Navarro, Gonzalo Vera, Sebastián Ramos-Onsins and Porfidio Hernández


 • Gemma Sanjuan presenta la seva tesi doctoral

  Gemma Sanjuan presenta la seva tesi doctoral

  Gemma Sanjuan, estudiant de doctorat del Departament d’Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius, va presentar la seva Tesi Doctoral “Paralelización del cálculo del campo de vientos para la predicción de la propagación de incendios forestales” el passat 30 de juny i ha obtingut una qualificació d’Excel·lent Cum Laude.