El Master Erasmus Mundus in Crossing the Mediterranean: Towards Investment and Integration és un programa d’estudis de dos anys (120 ECTS) impartit conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ca ‘Foscari de Venècia i la Universitat Paul-Valéry Montpellier. El màster ofereix als estudiants competències professionals en el camp de la mediació, la comunicació, la cooperació i la integració mediterrània, així com amb les eines metodològiques per prosseguir amb activitats orientades a la recerca.
Europa té una necessitat d’integrar les ribes de la Mediterrània, per transferir i intercanviar coneixements, desenvolupar intercanvis culturals i comercials, per induir a nous i més processos basats en el consens de la democratització i per a establir relacions d’amistat entre les zones de conflicte, reforçant la presència de l’UE en aquests contextos. Les qüestions de la migració i de la diversitat cultural, social, així com de la integració econòmica s’han convertit en una qüestió urgent en el conjunt de la Regió euromediterrània. El repte és la formació d’una nova generació d’especialistes, professionals qualificats i investigadors que siguin capaços d’entendre tots els diferents escenaris que presenta aquesta zona, intervenir entre continguts, pràctiques, idees i establir xarxes entre els actors acadèmics, responsables polítics, els operadors industrials i periodistes, entre d’altres.
La participació / cooperació de la societat civil en aquest procés educatiu i formatiu és fonamental, per aquesta raó el màster ha implicat una sèrie d’institucions associades, que inclouen la Universitat de Sousse (Tunísia), Universitat Moulay Ismail (Marroc), Universitat d’Estrasburg (França) i altres institucions a Israel, Egipte i Espanya: Fundació Anna Lindh, el Centre de Recherche Français de Jerusalem, The Centre of International Affairs de Barcelona, l’Institut Europeu de la Mediterrània, la Fundació Tres Culturas del Mediterráneo i el Musée des Civilitzacions de l’Europe et de la Méditerranée.
El màster es divideix en sis termes: tres mòduls d’ensenyament (un en cada universitat), un període de formació complementària, un període de pràctiques i un període de preparació de la tesi. El patró de mobilitat està bàsicament tancat: tots els estudiants han d’assistir als mateixos mòduls, però hi ha un cert grau de flexibilitat per a la formació complementària i la destinació de les practiques. El primer període (Mòdul 1, setembre-desembre) té lloc a la UAB, el segon període (Mòdul 2, Gener-març) a Ca’Foscari-Venècia, el tercer període (formació complementària, d’abril a juny), ja sigui a Meknès, Sousse o Estrasburg, i el quart terme (Mòdul 3, setembre-gener) a UPV-Montpeller. El cinquè període (febrer-abril / maig) és el dedicat a les pràctiques, que tindrà lloc a les institucions no acadèmics associades. L’últim període es dedica a la preparació de la tesi final (l’abril / maig-agost).
Coneix més sobre el Màster:
Descàrrega el brochure del Máster
Consulta el tríptic del Màster