El 20 de novembre de 2011, entraran en vigor les normes sobre neutralitat a la xarxa de la Comissió Federal de Comunicacions dels EUA. Mentre les regles són un intent de benvinguda en la protecció de neutralitat de la xarxa, ARTICLE 19 està preocupat perquè no van prou lluny.

Mentre la Unió Europea es disposa a adoptar les seves pròpies conclusions sobre la neutralitat de la xarxa a principis de desembre, ARTICLE 19 demana als EUA, la UE i als governs de tot el món que apliquin normes que protegeixin plenament l’accés universal i l’obertura d’internet.

El principi de “neutralitat de la xarxa” protegeix el dret dels consumidors a accedir als continguts, aplicacions, serveis i maquinari de la seva elecció. És essencial per a l’intercanvi d’informació i idees a Internet. El principi de neutralitat de la xarxa també requereix que els proveïdors de serveis Internet (ISP) i els governs no estiguin autoritzats a utilitzar el seu control d’Infraestructures d’Internet per bloquejar contingut, o prioritzar o alentir l’accés a certes aplicacions o serveis, com ara les plataformes peer-to-peer.

A l’octubre de 2011, la Comissió Federal de Comunicacions (FCC) va publicar un conjunt de normes anomenat “Procediments de Queixa Formal, preservació de la Internet de banda ampla oberta i Pràctiques de la Indústria”, destinades a garantir neutralitat de la xarxa, i està previst que entri en vigor el 20 de novembre de 2011. Encara que la FCC va aprovar el Reglament el 21 de desembre de 2010, no han entrat en vigor a causa del seu retard en la publicació en el Registre Federal. Una sèrie de desafiaments legals s’han presentat en contra de la FCC després de la publicació de les regles, i per tant l’aplicació de les regles és probable que segueixi retardant.

Les regles adopten tres principis bàsics: (i) tots els proveïdors d’Internet han de ser transparents en les seves pràctiques de gestió de xarxa, (ii) els ISPs tenen prohibit bloquejar els llocs i serveis legals, i (iii) els proveïdors de banda ampla fixa no poden actuar indiscriminadament contra el tràfic de xarxa legítim.

Click aquí para a més informació.