La guia ofereix consells pràctics i orientacions per als periodistes i editors interessats en publicar textos basats en els resultats d’investigacions per al desenvolupament.

Aquesta guia pràctica està dirigida als periodistes i editors interessats en temes de desenvolupament, que veuen el valor de la publicació de notícies i reportatges basats en els resultats d’investigació per al desenvolupament. També serà d’interès per al personal de comunicació a les universitats, think tanks, o les organitzacions de la societat civil responsables de la promoció de resultats d’investigacions. Tot i que molts defensors de la comunicació de la recerca a través dels mitjans de comunicació, hi ha poques guies pràctiques sobre la manera de fer-ho bé.

Resultats de la recerca pot proporcionar als periodistes les notícies, “estaques” de notícies, informació general, estadístiques, estudis de casos i fonts especialitzades. No obstant això, els treballs de recerca són sovint escrit en un estil accessible i promogut malament.

El programa de retransmissió de Panos London va produir una sèrie de característiques de les notícies (el punt de mira de Recerca Relay) el 2010, basat en els resultats de la recerca internacional de desenvolupament. Basant-se en aquesta experiència, aquesta guia explica com els resultats de la recerca es poden utilitzar en els articles i ofereix suggeriments per a una escriptura amb èxit. També explica alguns errors comuns, i suggereix la forma d’evitar-los.

Aquesta guia d’ús es divideix en cinc seccions:
■ Utilització de la investigació en els seus articles
■ Trobar i interpretar la investigació
■ Entrevistar als investigadors
■ Redacció d’articles de premsa amb els resultats d’una investigació
■ Els 10 millors consells per a l’èxit dels articles

Més informació a Panos London.