#

Lucrecia Escudero Chauvel

Investigadora

És professora de  Teoria i Models de la Comunicacion del Departament INFOCOM – IUT – Universitat de Lille (França) on va ser Directora de la Llicència Professional de Comunicació. (www.iut.univ-lille3.fr/infocom). Forma part del doctorat en Sociosemiotica de la Universitat Nacional de Cordoba (Argentina). Va participar a la Universitat de Paris VIII – Departament INFOCOM  com a professora adjunta en  Teoria dels Signes i en Semiologia Gràfica a la Universitat de Paris III Sorbonne Nouvelle. Dirigio el Gabinet de Comunicacion del Rector de la Universitat Nacional de Rosario i el Departemento de Comunicacion i Tecnologia Educativa d’aquesta Universitat. Va ser Becària del International Council for Canadian Studies en TV i Mitjans en Tecnologia Educativa, Becària CLACSO , Becària CONICET, categoria junior, sènior i beca externa. Va ser becària de l’Institut Italià de Cultura per realitzar estudis de semiotica a la Universitat de Boloña. Com a professional formo part de l’equip de campanya en comunicacion del president argentí Raul Alfonsin (1982/1983) i realitzo estudis d’imatge i estratègia per a  Christian Dior International (França), Credit Agricole (França), Banc Bisell (Argentina), Societé Générale (França), Diari Clarin (Argentina), Revista Marie Claire International (França). Dirigio el programa « Estratègies de comunicacion en la prevencion de la Sida » (Programa ALFA de la Union Europea, 1996/99). Actualment és Directora de la Revista llatinoamericana de Semiòtica  i Comunicació deSigniS (www.designisfels.net).

Situació acadèmica i línies de recerca:

– Professora Investigadora del Departament d’Informació i Comunicació, Universitat de Lille 3 – IUTB (França) www.iut.univ-lille3.fr/infocom)
– Doctora en Semiòtica de la Universitat de Bologna (Itàlia) sota la direcció de Umberto Eco
– Master en Ciències del Llenguatge  de la Universitat de París XIII sota la direcció de Patrick Charaudeau
– Llicenciada en lletres de la Universitat Nacional de Rosario (Argentina)
– Línies de recerca: Sociosemiotica. Analisis de Mitjans. Evolucion de l’Espai públic. Discurs politic. Semiotica de la Moda.

Autora dels llibres Media Stories in the Falklands-Malvinas conflictNottigham. Critical, culture and Comunication Press. Traduït per Guillermo Olivera. ISBN 978-1-905510-10-8 .UK. 2012 , Democracias de Opinión. Medios y Comunicación política.  En colaboració amb Claudia Garcia Rubio. ISBN 978-987-601.036-8. Buenos Aires. La Crujia. 2007, Malvinas: el gran relato. Fuente y rumores en la informacion de guerra, amb pròleg de Umberto Ressò. ISBN 84-7432-608-7.Barcelona.Gedisa.1996; Media Truth. ISSN 0838- 5858. Torontó University Press,Semiotic Circle. Monograph Sèries. 1996; Telenovelas. Ficcion popular y mutaciones culturales. En colaboració amb Eliseo Veron. ISBN  84-7432-613-3. Barcelona. Gedisa.1997.

Publicacions recents

2017 « Cultural Studies, Ideology and Media Texts.». En AAVV Essais on Umberto Eco. Library of Living Philisophers. Univerty of Michigan Press.
2016  « Malvinas el gran relato. Fuentes y rumores en la información de guerra treinta años después». En Duran, M. (ed) Relatos de Malvinas. Paradojas en la representación e imaginario nacional. Buenos Aires : Edulp -Eduvim. ISBN 978.- 987-699-355-5/CDD 997.11024. PP.33-41.
2015  « L´ideologie dans le Trattato di Semiotica Generale. Une mise en perspective.». Revista Versus Quaderni di Studi Semiotici n0 121. Rileggere un classico: Il Trattato di Semiotica Generale quaranti anni doppo. Loruso, A.M, Paolucci, C.; Violi, P. (eds).Milano: Bompiani. Juliol- Decembre. ISBN 978-88-452-8145-7. PP 81-99.

2014 « Malvinas, many years later .». En Castro, A (eds) Malvinas Matters. London: Embassy of Argentina in London. Printed by Arch. PP. 136.152.
2013 “Moda y tendencias”. En Codigo n77. Octobre-Novembre. ISSN 0040232769580. Mèxic. www.revistacodigo.com. PP50-54

Altres

Professora convidada en l’institut IPKM de la Universitat  de Bremen, Facultat de Filosofia de la Universitat de Colònia (Alemanya), Center for Post Conflict Studies de la Universitat de Nottingham, Center for Modern Languages  de la Universitat de  Stirling (UK), IECO de la Universitat Nacional de Colòmbia, Facultat de Ciències Socials de la Universitat Nacional de Xile,  TEC-Campus Ciutat de Mèxic, Facultat d’Arquitectura, Universitat Autonoma de Mèxic (Mèxic).
– Coordina i organitza col·loquis internacionals de Semiòtica (2017 Mediations/Médiatisations en colaboracion EHESS. 2016 Transformacions de la visibilitat en colaboracion Sorbonne Nouvelle.
-Membre de diversos comitès científics de revistes acadèmiques, com Signa (Associació Espanyola de Semiòtica), Diálogos de la Comunicación (FELAFACS), Moda Brasil (Universitat Anhembi Morubi) i Galàxia. Revista Transdisciplinar de Comunicación.