El passat 14 de febrer el grup AHCISP va presentar el llibre “Humanidad. Categoría o condición. Un viaje antropológico” a la llibreria Altaïr de Barcelona davant un nombròs públic. A l’acte van intervenir els editors del llibre: Montserrat Ventura (UAB), Josep Lluís Mateo (UAB) i Montserrat Clua (UAB), acompanyats d’Alice Van den Bogaert (UAB), Araceli Gonzalez (IMF, CSIC) i Verena Stolcke (Catedràtica Emèrita UAB).

Aquesta publicació constitueix un dels principals resultats dels projectes: “Antropologia comparada de les nocions de ser humà” (SGR, Generalitat de Catalunya, reconegut pel període 2014-2016, SGR 891) i “Estudio antropológico comparativo de las nociones de ser humano”, projecte finançat pel Programa Estatal de Fomento de la Investigación Científica y Técnica de Excelencia. Subprograma de Generación del Conocimiento (HAR2013-40445-P) 2013-2016.

El llibre, publicat per l’editorial Bellaterra a finals del 2018, reflexiona sobre la diversitat de percepcions al voltant de la noció d’humanitat en el temps i l’espai. A partir de treballs etnogràfics provinents d’arreu del món, els diferents capítols ens porten a conèixer les categories que societats humanes de l’Amèrica indígena, el món islàmic, la India i l’Europa colonial, entre d’altres, utilizen per marcar fronteres entre humans i no humans.