La Maite Marín es llicencià en Filologia Hispànica en el 1997 i en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1998.

En paral·lel va realitzar estudis de postgrau al Col·legi Bartolomé de las Casas, del Cusco (1997-2000) i estudis de Gènere i Desenvolupament a la Universitat Complutense de Madrid (2000-2002), amb beca de l’Instituto de la Mujer i el Fons Europeu.

Ha realitzat diferents recerques (de 1999 -2008)a Equador i Mèxic al voltant del gènere, les identitats i els impactes dels projectes de desenvolupament.

L’any 2008, per a l’obtenció del Màster de la Universitat Autònoma de Barcelona, va presentar la seva tesina amb un anàlisi sobre els projectes de microcrèdits i els seus impactes en la vulnerabilitat de les dones sota la direcció de la Verena Stolcke i el Victor Bretón.

Durant els darrers anys ha treballat en diferents projectes de recerca, intervenció i difusió a Catalunya amb joves i dones del Pakistan, Equador, Mali, Perú… i ha publicat articles i realitzat recerques sobre migració.

Actualment treballa com a professora agregada a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) impartint classes d’Històries de Vida, Etnografia dels Processos Educatius, Globalització i Moviments Migratoris, i com a professora associada al Grau d’Antropologia de la UAB.

Des del 2011 està realitzant el Doctorat amb una recerca que recull la seva experiència perllongada amb dones indígenes a diferents zones dels Andes equatorians.