Organitza: Grup de recerca AHCISP del Dept. d’Antropologia Social i cultural i l’ONG Lliga dels drets dels Pobles. Amb el Suport de la FAS
PROGRAMA

10.00: Benvinguda: Rita Huybens (Lliga dels Drets dels Pobles) i Montserrat Ventura (UAB)

10.10: Presentació: Rita Huybens (Lliga dels Drets dels Pobles)

10.20: “Aprendizajes en los procesos de participación y empoderamiento en comunidades de la Amazonía”, Jorge Vélez Quevedo (projecte Paranapura, “Unidos por la Amazonía”; Centro de Formación de Lideres San Luis, Yurimaguas, Perú)

11h: Pausa

11.20: Taula rodona “Present i futur de la cooperació a la selva peruana en un context global”, moderada per Montserrat Ventura (UAB) amb la participació de:

11.20: Véronique Tellier (Ambers, Bèlgica). Metgessa especialitzada en medicina tropical i Educació en Salut. Projecte Paranapura, “Unidos por la Amazonía”

11.40: Charles Burquel (Université Catholique de Louvain). Metge psiquiatra. Especialista en Psiquiatria Mental Comunitària. Projecte Paranapura, “Unidos por la Amazonía”.

12.00: Mireia Campanera Reig (Dra. en Antropologia social per la Universitat de Barcelona). Cooperant de l’AECID al Projecte Araucaria XXI Nauta a l’Amazònia peruana i autora de la Tesi Doctoral ¿Para quién se conserva la laguna Jacinto? Conflictividad socioambiental en el Bajo Marañón, Amazonía peruana

12.20: Mònica Martínez Mauri (Departament d’Antropologia Social, Universitat de Barcelona), Professora i co-autora amb C. Larrea de Contribuciones antropológicas al estudio del Desarrollo (UOC, 2012) i Antropología Social, desarrollo y cooperación internacional (UOC, 2010)

12.40-13.00: Debat i cloenda

Lloc: Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres, UAB