Companyes i companys,  

Fa més d’un any que estem treballant en modalitat de treball a distància, complint amb escreix totes les nostres tasques i produint a un ritme i qualitat alt, tot i les situacions d’aïllament que hem hagut de patir.

Les recents instruccions del gerent han començat a reprendre l’activitat presencial en aquells serveis que encara mantenien la modalitat a distància de cincs dies, i  actualment, tot el PAS ha de venir al campus, com a mínim 2 dies a la setmana.  

Podríem pensar que aquesta situació es perllongarà durant uns quants mesos, però la informació que ens arriba, indica que el govern de la Generalitat, ja té previst un nou pla de contingència, que eliminarà la modalitat de treball a distància i deixarà a arbitri de cada administració pública, la implantació de la modalitat del teletreball.   

Fa uns dies, CCOO i algunes organitzacions sindicals més, vam signar un acord de mínims a la mesa d’universitats, per garantir una regulació bàsica a totes les universitats, ja que no totes, tenien regulat el teletreball abans de la pandèmia.  

Tot i això, per a nosaltres, aquest acord és totalment insuficient per a la UAB, i per això exigim a la gerència que compleixi el seu compromís, i s’assegui a negociar un acord de teletreball què reculli per escrit, la regulació que de facto ja s’ha aplicat durant els darrers anys a la nostra universitat, tot implementant, totes les noves normatives que s’han anat aprovant recentment.

Des de  CCOO us anunciem quines són les nostres fites en aquesta negociació:   

  • Pròrroga de la modalitat de treball a distància amb les actuals condicions, fins que no signem un acord de teletreball, a la UAB.  
  • Garantir que el teletreball sigui accessible sense cap restricció, per a tots els treballadors i treballadores del PAS.  
  • Dotar de mitjans tècnics i mobiliaris, a tot el PAS que faci teletreball.  
  • Implementar la modalitat de teletreball parcial, tot combinant en un mateix dia, la modalitat presencial i a distància, per millorar la conciliació familiar i personal  
  • Adaptar i flexibilitzar el teletreball per aquell PAS que puguin patir malalties cròniques o limitacions de salut temporals.  

Demanem al gerent, que compleixi amb la seva paraula, i convoqui als organismes unitaris del PAS, a una comissió negociadora per aquest mateix mes de juliol.  

 Us seguirem informant,

 Salut i lluita! 

Secció Sindical de CCOO a la UAB