Companyes i companys,

No voldríem acabar l’any sense traslladar a tot el PAS, la nostra valoració d’una gerència desbordada, ineficient, i que intenta satisfer a tothom i resulta que deixa a tothom desenganyat. La paraula i els compromisos queden en paper mullat.

Si recordeu, fa gairebé un any i mig vam liderar amb el suport de la resta de forces sindicals del Comitè, l’aturada de totes les comissions tècnics/ques, negociadores i processos selectius, per establir de manera clara, els procediments a seguir i en especial l’escrupolós respecte als terminis d’entrega de documentació i de funcionament normal de les comissions.

Doncs en els darrers mesos, la deriva ha tornat a ser el pa de cada dia, i avenint-nos a l’expressió castellana “ir como pollo sin cabeza” podem constatar que la gerència està tornant a adoptar una actitud molt poc rigorosa (per no dir intransigent) en algunes comissions tècniques, sense respectar els tempos pactats pel lliurament de la documentació, i sense portar treballades les propostes de la part social.

Vist l’escenari, volem posar en el focus quines són les comissions que NO funcionen, com són la comissió de RLT o la comissió negociadora ordinària. També volem fer especial menció als concursos selectius, on darrerament estem veient una disbauxa, generada per una Unitat d’Anàlisi d’Estructures que atorga especialitats i categories a demanda, sense acreditació objectiva i amb una vicegerència que no té capacitat per posar ordre.

Per altra banda, la Comissió de Seguiment de Teletreball o de SID’s, entenem que tot i no funcionar com seria desitjable, avancen a un ritme lent. Respecte a la de SLiPI’s, a banda de la lentitud, hem d’afegir la manca d’informació, documentació i concreció del projecte que volen implementar.

Però no ens enganyem, gerència negociarà allò que l’interessi negociar, i allà on no tingui interès, doncs ho farà molt menys. També som autocrítics, i tenim clar que som nosaltres qui hem de trobar la millor manera, per assolir els objectius fixats, exigint i cedint, per aconseguir el millor dels acords.

Cal ser conscients que la nostra força, i el trasllat d’aquesta a la mesa de negociació, és directament proporcional al recolzament dels treballadors que tenim al darrere i, en aquest escenari postpandèmia i amb l’actual implantació del treball a distància (en breu teletreball) el nivell que manteníem s’ha rebaixat i la gerència n’és plenament conscient.

Nosaltres, a diferència d’altres, continuarem sent el corcoll de la gerència, lluitant cada proposta i cada reivindicació, sent rigorosos, eficaços, eficients i altruistes, per solucionar cadascun dels esculls que ens trobarem en el camí.

Per acabar, demanem al gerent, al vicegerent de persones i a la cap de l’Àrea de Persones, que carreguin les piles pel 2023, perquè hi hauran canvis, i esperem que tinguin capacitat per adaptar-se.

A la resta de treballadores i treballadors del PAS, desitjar-vos unes molt bones festes, tot esperant que les gaudiu amb els vostres familiars i amics.

Salut i lluita!

Delegades i delegats de CCOO