A la comissió negociadora que tindrem avui, la gerència ens fa una proposta d’oferta pública per al 2023 de 29 places d’accés a l’escala administrativa i de 6 per l’escala de gestió. Des de CCOO pensem que aquesta proposta es queda curta. La llei de pressupostos de l’Estat, habilita les administracions públiques a fer dues coses que sembla que la UAB no vol fer. O no sap que pot fer…

Per un costat  autoritza la realització d’una taxa de reposició específica en el marc de l’acord sindical per la reducció de la precarietat i així permet establir una taxa que assoleixi l’objectiu de reduir la temporalitat al 8% de les places estructurals. La gerència no ens ha presentat ni les dades al respecte.

En la mateixa línia la norma permet comptabilitzar les places de les desvinculacions produïdes fins a l’aprovació d’aquesta. Tampoc consta.

Sembla que per aquesta gerència la lluita contra la precarietat no és una prioritat. Per CCOO sí que ho és i posarem tots aquests elements damunt la taula. Així mateix, proposarem que durant aquest 2023 es facin oposicions d’accés ofertant totes les places disponibles. Recordem que queden pendents de convocar les ofertes públiques del 2021 i del 2022. 60 places de l’escala administrativa i 5 de l’escala de gestió.