Recordareu que al març us explicàvem que gràcies a l’acord sindical signat amb el govern de l’estat la UAB podia fer una oferta pública extraordinària d’aquelles places que ens han de portar a estar per sota del 8% de temporalitat estructural. L’acord també inclou la possibilitat d’avançar les desvinculacions dels primers mesos del 2023 i integrar-les a l’oferta pública 2023 amb les desvinculacions del 2022. A la Comissió Negociadora de març des de CCOO vam presentar les dues propostes davant la gerència. Ens va semblar que no n’eren gaire conscients.

En aquella reunió vam demanar les dades acurades del percentatge de temporalitat per poder negociar les places de reducció de temporalitat. Malauradament sembla que aquesta negociació no tindrà lloc.

La nova majoria de la Junta ha donat per bona la idea de la gerència que estem per sota del 8% de temporalitat i, per tant, no s’ha afegit cap plaça. Hem hagut de reclamar les dades, i una vegada revisades hem de dir que no ens surten els números i que acabem de perdre una bona oportunitat per estabilitzar personal interí.

L’any passat vam tenir la mateixa controvèrsia amb la gerència. Les dades presentades per la gerència en primera instància no eren correctes. Però en aquell moment la junta no va parar fins que es van revisar i corregir. I vam assolir la taxa d’estabilització de les oposicions que tenim ara mateix en procés. Ara la junta és diferent i malauradament aquest any no tindrem taxa de places de reducció de temporalitat.

Bàsicament, aquestes són les dades; Segons la gerència, tenim una taxa de temporalitat del 12,41%. Han calculat la temporalitat sobre el nombre de funcionaris i no pas sobre el total de places. A nosaltres ens surt una taxa de temporalitat del 17,65%. No és poca cosa, la diferència amb la nostra plantilla pressupostada és exactament de 54 places.

Respecte a la projecció de futur, una vegada aplicades les places de les diferents ofertes públiques fan quelcom estrany. Es comptabilitza la taxa sobre una plantilla de 979 places quan tenim 1037 places pressupostades. 48 places de diferència. Un nombre molt semblant al que indicàvem abans. Sembla que tot quadra.

Hem d’afegir que en aquests càlculs tampoc s’han tingut en compte les jubilacions futures. I clar no pots fer una previsió acurada, ni una planificació seriosa si només comptabilitzes possibles entrades, però no les sortides segures que tindràs. Impossible que quadri.

Respecte a les places afegides a última hora a la OPO 2023 i que corresponen a les desvinculacions 2023 ja produïdes, hem de dir que tenen truc. Només tenen sentit si aconseguim que es convoquin aquest any i, per tant, reduïm temporalitat estructural. Si no, afegir-les a aquesta OPO segurament implica perdre’n el 20% extra d’oferta pública. Ens temem que això és el que pugui passar, esperem que no.

Per acabar, queda clar que la UAB aposta més que mai per un model de recursos humans basat en la temporalitat del personal funcionari sota una lògica economicista. Malauradament, aquesta vegada amb el vistiplau de la direcció de la Junta.