Ara ja fa uns quants mesos que es van celebrar les eleccions al Comitè d’empresa del PTGAS. El passat mes de novembre us enviàvem un comunicat detallat dels primers passos del nostre mandat, on animàvem a totes les forces sindicals a treballar plegades per fer front comú a la gerència.

Al nostre programa electoral, ja plantejàvem assolir un acord per eliminar la precarietat del personal tècnic de suport a la recerca, que no es va poder regularitzar a l’acord de 2018, per què el finançament del seu contracte era extern a la UAB.

Fa gairebé dos anys, des de CCOO vam proposar, consensuat i liderat, una proposta de reconeixement de la condició d’indefinit fix de tota aquesta part PTGAS Laboral. El text de l’acord el tenim tancat amb la gerència. No el farem públic per respecte a les parts negociadores. Ara només ens queda definir l’àmbit personal d’afectació. Continuem treballant per assolir el nostre objectiu.

Recordar sobre aquest punt que la Disposició Addicional 18ª del 6è Conveni Col·lectiu, que regula un nou procediment per a les noves contractacions de personal tècnic de suport a la recerca, de l’abril de 2022 en endavant.

Feta aquesta introducció volem fer palès que, des de CCOO, sempre hem liderat tots els acords per millorar les condicions laborals del personal precari. Ah, i que ningú ho posi en dubte, que com sempre hem fet, garantirem l’aplicació de la normativa vigent, ja sigui a la mesa de negociació com als tribunals de justícia. Per cert, el Tribunal Suprem aquests dies ha elevat la qüestió dels mèrits, capacitats i igualtat, de nou en una nova pregunta al TJUE. Malauradament, el tema continuarà obert els pròxims mesos.

Per tot això, no acabem d’entendre el comunicat que les companyes de la CGT van enviar el passat dilluns. No el replicarem: que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.