Divendres passat vam tenir la darrera reunió sobre estructures. Vam rebre, una estona abans de la reunió, la darrera versió de la proposta de gerència.

A poc a poc va prenent forma la proposta. Formalment, es tracta d’una proposta que serveix per analitzar el conjunt de la plantilla de PTGAS-F fent servir els mateixos criteris. Estranyament, abans de fer aquest anàlisi, el document ja recull totes les categories i perfils que acabaran sortint. Així com els seus nivells retributius.

Una de les novetats de les darreres reunions ha estat la proposta d’establir la doble catalogació a la majoria de places. Les noves places d’A1, després de tants anys reivindicant, ara es proposa que siguin A1/A2. I que totes les places d’A2  siguin A2/C1. A CCOO pensem que és una proposta que arriba 15 anys tard. En tot cas creiem que la plantilla ha de ser qui prengui una decisió al respecte amb tota la informació a les mans. Pensem que la doble catalogació no pot servir perquè la gerència s’estalviï diners i el personal no cobri per la feina que fa. Revisant la proposta de la gerència constatem que hi ha un biaix important en aquesta. A les places A1/A2 la diferència salarial no arriba al 5%, triennis a part. A les places A2/C1 la diferència és de més de l’11%, triennis a part. Ja sabeu que per CCOO: a igual treball, igual salari.

A la darrera reunió, finalment, s’han transparentat els “indicadors” que serviran per mesurar els factors que han de servir per assignar categoria, nivell i complement específic. Clarament, es veu com tant els factors com els indicadors han estat degudament cuinats per la gerència i ens allunyen d’un procés objectiu i transparent d’avaluació. La voluntat de la gerència no és negociar estructures sinó justificar una negociació sobre un document d’avaluació, per després implementar una plantilla sense negociar.

Volen aprovar el document d’estructures per la Comissió d’Economia i Organització i anar aplicant el document a totes les estructures. Han fet un llistat d’àmbits diferents en funció de si tenen l’anàlisi avançat. Respecte als efectes econòmics han dit que totes les estructures tindran la mateixa data encara que s’analitzin més tard. L’1 de setembre de 2024! Quan el gerent ja va assumir el 2023. Absolutament inadmissible.

CCOO pensem, tal com ja hem dit anteriorment, que cal un procés de MOBILITZACIÓ que ens porti a aconseguir unes estructures que suposin un reconeixement real de la feina que fem, que ens porti a un model equilibrat entre àmbits, transparent i objectiu. I que els efectes econòmics arribin allà on la gerència va situar les seves promeses.