Acord de Cobertures Temporals, TOCAT DE MORT

Fa temps que venim denunciant el continuat incompliment de l’Acord de Cobertures Temporals. La gerència incompleix literalment tots els punts de l’acord.

–  Després de 4 anys de la seva signatura encara és hora que es posi en marxa la formació i el procés d’habilitacions derivats de l’acord.

– Les places no vacants tal com marca l’acord i la llei, unes són convocades, i altres sense motiu justificat són amagades i ocupades a dit de forma irregular. Es obvi que això suposa una vulneració flagrant del dret d’accés en igualtat d’oportunitat de totes.

Acord de Departaments, incumpliendo que es gerundio

L’acord de Departaments establia un calendari de definició de les estructures. Al desembre del 2021 la gerència hauria d’haver decidit que faria amb cada departament. Hores d’ara hi ha companyes que no saben quin model els toca. Si hi haurà fusió o no. Això òbviament els afecta negativament en l’aplicació del model i en el seu dia a dia. Hem demanat a la gerència que aquests incompliments no afectin negativament a les persones i que s’articulin mesures correctores. No tenim cap resposta concreta.

Ara ens trobem amb que un cop acabats els concursos interns cal recatalogar les places. Entenem que la data de catalogació ha de ser la data de finalització del concurs. No tenim clar quina és la postura de la gerència. En tot cas hem demanat una reunió urgent de la comissió de seguiment de l’acord que finalment es farà el 7 de setembre.

L’acord estableix també que en paral·lel a l’aplicació del model es començarien a negociar els models de les GA’s, GE i UDH. La gerència ens va comunicar que amb l’inici del 2022 ens farien arribar els seves propostes. Després, que seria en tornar de setmana santa. La realitat és que estem a punt de vacances d’estiu i no tenim noticies tot i haver reclamat insistentment aquesta negociació.

Queda clar que a la gerència pretén tancar els exercicis pressupostaris a costa d’incomplir els acords i els drets del PAS. Al setembre portarem propostes a la Junta per part d’articular una resposta col·lectiva a aquesta situació