El passat dilluns 19 vam assistir a una reunió que podríem qualificar d’esperpèntica. En una demostració de desconeixement de la normativa vigent i de falta de respecte a les treballadores i als seus representants la gerència es va negar a entregar la documentació de la proposta per a les estructures territorials.

La gerència va arribar a dir que no negociaria amb la Junta les diferents propostes.

En tot cas volem fer-vos arribar la poca informació que ens va traslladar:

Pel que fa a les Gestions Acadèmiques ens van plantejar dos models, en funció de la mida i del nombre de treballadores/s. En les de 14 a 7 hi hauria la figura de la gestora (A2 24.6) i per sota 3 gestores de nivell 22 (actualment hi ha dos i no tenen cap millora econòmica). Apareix una nova plaça de gestió que caracteritzen com a transversal. Sembla que portaria pràctiques i Intercanvis, o potser màsters. A les Gestions Acadèmiques de menys de 7 persones es mantindran les dues figures de gestió d’alumnes i de programació docent. Hi haurà un nombre indeterminat de C1 22 i de C1 18. No sabem quina és la proposta de gerència per als específics que existeixen ara mateix en les places de gestió de segon nivell.

Per sota, un nombre indeterminat de C1 22 i de C1 18. No sabem exactament el criteri per assignar places d’un o altre nivell. Sembla que, com a les estructures departamentals, el nombre de places C1 22 s’establirà partint que hi haurà un mínim del 50% amb places de nivell. Però no es va exposar cap model que especifiqui si hi haurà a cada centre un especialista de pràctiques, mobilitat, màsters, etc. o si queda tal com ara.

Potser el més nou de la proposta és un avís de treure competències a les gestions acadèmiques (no sabem si també places) exposant una derivació del front office a altres Serveis de la Facultat. En aquest punt també ens falta informació.

Pel que fa a les Gestions Econòmiques la proposta parteix d’un canvi de model organitzatiu. Fa dies que corre pel campus. Se centralitzen a l’Àrea d’Economia i Finances les places de Gestores Econòmiques que passarien a ser places d’A1 23.2. A les Facultats es mantindrien les gestions econòmiques reconvertint alguna de les places de C1 22 a gestió. En aquest cas també tindríem dos models en funció de la mida. De 7 a 6 places i la resta de gestions econòmiques. En el primer nivell la plaça de gestió seria A2 22.2 i hi dependrien 2 C1 22 i la resta serien C1 18. En les més petites la plaça d’A2 22.1 no se sap quantes de C1 22 i la resta C1 18.

Pel que fa a les Unitats Docents Hospitalàries hem de tornar a expressar el nostre enuig per l’incompliment constant de terminis i de compromisos per part de la gerència. No hi ha model… Només ens van dir que el model seria molt semblant al dels Departaments i Instituts. Sense comentaris. Sembla que hi ha un interès preeminent per valorar més unes que altres.

Criteris de la gerència respecte a aquestes propostes? No els tenim clars, es van verbalitzar alguns, però cap clar ni concret. Per tant, caldrà esperar a tenir més i millor informació.

Des de CCOO tenim clar que anem a un procés de negociació llarg i complex que només pot sortir bé amb la participació i mobilització del personal. Ja vam deixar clar a la reunió que per nosaltres la negociació va de la mà de la negociació de les Àrees centrals vinculades, AAA i AEiF i que negociarem conjuntament totes les estructures. No s’entén un model organitzatiu, ni de plantilla, que no estigui connectat i que tingui, almenys, certa coherència.

El que tenim clar és que aquests models s’hauran de negociar amb la Junta i amb els representants dels treballadors, PETI QUI PETI.