Com ja sabeu, a mitjan febrer vam tenir la darrera reunió de negociació sobre el nou model de carrera professional exclusiva per al PTGAS-F aprofitant els fons alliberats pel pagament per jubilació.

La proposta de les gerències va millorar respecte a la presentada al gener, seguint les nostres demandes. Es van ampliar el nombre de trams possibles a cobrar i els imports d’aquests.

Tot i això, des de CCOO vam fer quatre propostes per millorar el document presentat:
– Que l’import del tram de l’escala C2 fos el mateix que el de C1.
– Que l’antiguitat vagi relacionada amb els triennis reconeguts, independent de l’administració on es tingui l’experiència.
– Que per tal d’assolir un tram no calgui complir el temps sencer sinó que es pugui fer amb una fracció.
– Que l’acord contempli un incentiu en els casos en què es produeixi una jubilació anticipada.

Les gerències, i algun sindicat, venien amb ganes de signar directament el document per portar-lo a validar per la Generalitat. Aquesta continua sent una condició sine qua non de les gerències. Diuen que necessiten el vistiplau de la Generalitat.

Des de CCOO vam deixar molt clar que no tornaríem a donar cap xec en blanc que servís a més per baixar la pressió sobre la gerència. Si necessiten que la Generalitat validi l’acord, que els hi presentin prèviament i amb la seva aprovació ja el signarem. És feina de la gerència convèncer la Generalitat.

Des de CCOO continuem pensant que assolirem l’acord si som capaços d’exercir prou pressió a les gerències, en el nostre cas a la de la UAB, perquè es vegin forçats a traslladar aquesta pressió a la Generalitat. Ens preocupa que es faci córrer la idea que ja ho tenim quasi fet. Malauradament no és així. Per tant, pensem que és justament ara quan més pressió hem de fer per assolir el nostre objectiu.