Companyes i companys,

El passat 21 de juny vam sortir escollides com a primera força, i amb majoria absoluta, passant de 9 a 12 delegades i delegats, en un Comitè de 23 membres.

Al nostre entendre la majoria àmplia que hem assolit ha de ser una advertència clara a la gerència, de que seguirem sent el dic de contenció davant qualsevol decisió unilateral que ataqui les condicions de les treballadores i treballadors del PTGASL.

En clau de Comitè, informar-vos que el 19 de juliol ens vam constituir, i el 26 de setembre vam tenir la primera sessió plenària on, en primer lloc, vam recuperar i calendaritzar de nou, tots aquells temes que teníem pendents de seguir tractant i que, en segon lloc, les diverses seccions sindicals van proposar candidates i candidats als càrrecs de presidència, secretaria i delegades de prevenció.

Fer públic que, totes les forces sindicals amb representació al Comitè, hem continuat reunint-nos, negociant i assolint acords amb la gerència, fins i tot, en plena campanya electoral. Creiem que era de rebut fer públic aquest reconeixement.  

Com ja us vam informar en el nostre balanç 2019-2023, des de CCOO vam liderar amb fortalesa l’organisme unitari del Comitè d’empresa amb unitat d’acció davant la gerència, i així ho seguirem fent en aquesta nova etapa fins el 2026.  

Tenim un equip de delegades i delegats preparades per assumir les responsabilitats que es deriven dels càrrecs abans esmentats i d’aquells que puguin succeir de manera sobrevinguda. Dit això, entenem que tenir una representació àmplia no ha de limitar ni menysprear, ni l’opinió ni l’acció de cap altra força sindical.  

En aquest sentit, hem donat el nostre vot a les companyes del CAU per que assumeixin les responsabilitats de la secretaria, i a les companyes d’UGT a que segueixin responsabilitzant-se d’un dels dos càrrecs de delegades de prevenció, quedant la representació més visible del Comitè ocupada de la següent manera:

Presidència: David Sánchez (CCOO)

Secretaria: Jordi Gassiot (CAU)

Delegades de prevenció: Anna Morist (CCOO) i Merche Urrea (UGT)

Tot i això, lamentem que el nostre suport a la secretaria, en el cas de les companyes del CAU, no hagi estat recíproc a l’hora de donar suport a la presidència. Entenem que no han estat còmodes recolzant a un sindicat majoritari i, com ells anomenen sovint, “sistèmic”, però nosaltres no entenem d’etiquetes, i ho demostrem amb fets, no amb paraules.

Pel contrari, agrair el suport a les companyes d’UGT tant per la tasca desenvolupada durant els darrers quatre anys, com per la que se’ns presenta per endavant.

La nostre prioritat ha estat, és, i serà sempre, garantir i millorar les condicions laborals, per davant de tot i de tothom. Esperem què ningú faci una lectura errònia i pensi que la nostra decisió de no assumir tots els càrrecs, comporta feblesa. La nostra representació majoritària seguirà ben viva al Comitè i a cada mesa de negociació.  

Esperem que totes les forces sindicals mantinguem la unitat d’acció. Si és així, serem imparables. Ara, si en algun moment, les dificultats són majors que els avenços, no ens tremolarà el pols en assumir les responsabilitats que la majoria de treballadores i treballadors ens heu atorgat.  

Salut i lluita!

Delegades i delegats de CCOO del PTGASL