Les darreres setmanes hem mantingut diferents reunions amb la gerència. Finalment, a la reunió del 22 de maig, i després d’un altre procés de mobilització del personal, la gerència va fer un moviment important, o això pensàvem. Van retirar el document de revisió de llocs de treball de la següent Comissió d’Economia i Organització i es van comprometre a presentar les estructures que afecten 740 persones a la següent reunió. Semblava que finalment s’avenien a negociar les estructures amb nosaltres. El compromís va ser reunir-nos l’11 de juny amb les propostes sobre la taula, enviades amb anterioritat, per poder treballar i negociar a la reunió. No es va enviar cap documentació abans de la reunió. I a la reunió ens van presentar en pantalla un quadre genèric on només apareixien les places de primer i segon nivell dels àmbits territorials, en genèric. I sense detallar el nombre d’administratius de cada nivell. Respecte als àmbits centrals la informació va ser més minsa. Un quadre amb el nombre de places de cap d’unitat i el seu nivell per vicegerència o àmbit. Sense estar identificada ni la plaça ni l’àrea o àmbit al qual feia referència. Cap informació sobre la resta de places, ni de nivells, ni estructures.

Cap informació sobre els efectes econòmics, sobre el calendari de les oposicions lligades a l’aplicació de les noves estructures, ni sobre el procediment d’aplicació.

CCOO vam manifestar que així no es podia negociar i vam demanar posposar totes les reunions fins que ens fessin arribar documentació completa respecte a tots els àmbits. La pretensió de la gerència era enviar per aquesta setmana documentació sobre els àmbits territorials. Continuar fent reunions per justificar una inexistent negociació i aprovar manu militari el seu model sense cap negociació.

Abans d’entrar de cap de setmana llarg hem rebut el detall de les estructures territorials. No hi ha cap sorpresa, es mantenen les places de personal administratiu igual que a la proposta de novembre.        

Per nosaltres cal que les estructures s’aprovin aquest juliol. No podem esperar més. Si no les eleccions ens passaran per sobre nostre.

Aquests són els eixos que nosaltres hem posat sempre sobre la taula i que continuem reivindicant:

· L’acord ha de contemplar els efectes retroactius d’aplicació. La gerència es va comprometre amb una data amb el personal de molts àmbits i els compromisos es compleixen. Aquests efectes se situen on la gerència va situar el seus compromisos amb moltes companyes ara fa un any.

· Les estructures, tant centrals com territorials, han de tendir cap a l’harmonització. Les responsabilitats, les complexitats, els volums, són mesurables sempre. Parlem d’alumnes, de factures, de persones, de processos, etc. No podem aplicar diferents criteris en funció de l’àmbit o del directiu que hi ha al davant.

· Els salaris per cada nivell han d’estar equiparats als del personal laboral, inclosos tots els conceptes.

· Totes aquestes estructures, els criteris d’aplicació, i el calendari de les oposicions han d’estar en un acord que ha de ser ratificat en assemblea.

Per tot això cal iniciar un procés de mobilitzacions de manera immediata  tal com s’ha decidit a cada assemblea, i nosaltres hem anat reclamant de forma insistent.

Ja fem tard.