Respecte a aquest tema continuem sense acord amb la gerència. Ni tampoc dintre de la junta. A les darreres reunions la gerència ha introduït una novetat en els processos d’accés a escala a A1 i A2. Un examen tipus test de legislació. Nosaltres estem radicalment en contra. Pensem que després d’un munt d’anys de servei introduir aquesta prova és un qüestionar la nostra feina i professionalitat. A més d’introduir un element que objectivament farà més difícil la promoció. A la darrera reunió la gerència va proposar que en els processos de promoció interna substituir la prova per uns cursos previs. Nosaltres continuem estant en contra de la proposta.

L’altre element de discòrdia és el format de la prova pràctica, i la seva vinculació a la tria de places. A CCOO pensem que els processos de promoció en el mateix lloc de treball han de ser facilitadors. I l’experiència ens ha ensenyat que això implica apropar l’examen pràctic a la feina que fem. I un element important que no podem perdre de vist, ha de ser igual per a totes les escales.

Quan el procés és competitiu, vinculat a la promoció interna sobre les vacants ens trobem amb un altre problema. El personal promociona a escala sense saber de quin àmbit són les vacants ni la plaça que acabarà ocupant. Això genera desajustos i alhora tira enrere moltes persones, ja que no volen promocionar a cegues. Nosaltres pensem que una fórmula viable per solucionar això és no fer “proves escolars”, sinó fer els exàmens pràctics sobre els àmbits i vincular les instàncies a les places vacants per àmbits. Així sabrem a quines places optem i ens podrem preparar en funció de la feina que finalment farem si promocionem.

Ara mateix no tenim un acord al respecte, ja que les postures dins la junta són dispars. I nosaltres estem en contra de la prova de legislació. Continuarem informant