L’any passat vam perdre l’oportunitat d’incloure unes 50 places en l’oferta pública. Per primera vegada, no es va aprofitar el marge que dona la llei per treure totes les places possibles. Un error amb el qual es va estrenar la nova presidència de la junta.

Ara ens trobem amb els pressupostos prorrogats i tenim l’oportunitat de tornar a col·locar places de PTGAS Funcionari. La llei obliga a estar per sota del 8% de temporalitat de forma constant. I no ens posem d’acord en el càlcul de la taxa de temporalitat que tenim. Per la gerència, estem i hem estat abans de l’entrada dels nous administratius, per sota del 8%.

La gerència ens ha traslladat una informació parcial. Tot i això, en una primera revisió els comptes són clars, indiscutibles.

APlaces pressupostades1049
BNombre de funcionaris de carrera952
CDiferència/places vacants (A-B)97
D% Taxa de temporalitat (C/A*100)9,25

Recordareu que CCOO anàvem reclamant que estàvem molt per sobre del 8% de temporalitat. Doncs bé just després de la incorporació de 94 nous funcionaris encara continuem per sobre d’aquesta taxa

Hem de dir a més que és la primera vegada en molts anys que la UAB aprova una oferta pública per al PDI i no ho fa per al PTGAS en el mateix Consell de Govern.

En aquest context la Junta ha demanat la convocatòria d’una borsa d’interinatge. Sorprenent com a mínim. Per nosaltres el que cal primer és garantir les noves oposicions i que es cobreixin totes les places vacants.  Som conscients que no hi ha llista de personal interí i cal personal per poder cobrir les places. El nivell de tensió a molts àmbits és insuportable. Ara bé, donar un xec en blanc a la gerència per generar més precarietat sense tenir acordada la taxa de temporalitat, ens sembla un error que només ens pot generar més precarietat. CCOO vinculem el nostre vistiplau a la nova borsa de personal interí, a acordar una oferta pública per aquest any que garanteixi que estarem sempre per sota del 8% de temporalitat de forma constant.