Continuem amb les tertúlies europees en anglès. En la propera parlarem del ‘Brexit’, la possible sortida del Regne Unit de la Unió Europea, i serà el dimarts 15 de març, de 14:15 a 15:15 h.

El passat 19 de febrer, el Consell Europeu va arribar a un acord amb David Cameron per defensar la continuïtat del Regne Unit a la UE. Per arribar a l’acord, el Consell Europeu va haver de fer algunes concessions generoses, com l’exoneració al Regne Unit d’estar lligat a “més Europa”, o el polèmic “fre d’emergència”, que retalla drets als treballadors.

Malgrat les concessions, Cameron no va aconseguir algunes de les seves pretensions més importants i, al Regne Unit, hi ha veus, com la del alcalde de Londres, Boris Johnson, o la del ministre de Justícia, Michael Gove, que consideren insuficient l’acord i que faran campanya pel ‘no’ al referèndum sobre la sortida de la UE. La campanya ha començat i la societat britànica està dividida. Què passarà al final?

Per debatre aquest transcendental tema hem convidat a John R. Etherington, professor de la Facultat de Polítiques de la UAB, especialitzat en integració europea i nacionalismes, que, des de la seva doble perspectiva de ciutadà britànic i expert en la UE,  farà una introducció a la matèria.

Novament,  Francesco Camonita actuarà de conductor i moderador de la tertúlia.

Les inscripcions es poden fer a l’esdeveniment facebook i per correu electrònic (ce.doc.europea@uab.cat). En qualsevol cas, no és obligatori avisar i tampoc hi ha límit de places.

Per posar-vos al dia sobre el tema, trobareu molts links a l’esdeveniment facebook (cliqueu debat per veure’ls).

No us ho perdeu!