El passat divendres 13 de maig es va celebrar al Centre de Documentació Europea la 5a i ultima tertúlia en anglès del curs acadèmic 2015/16. En aquesta ocasió, la invitada especial va ser  Maria Teresa Giménez Barbat, eurodiputada i fundadora del projecte Euromind, que va introduir el tema del debat, Laïcisme i religions a Europa.

La introducció de la eurodiputada es va centrar en donar a conèixer l’ideal d’una Europa secularitzada, on hi hagi diversitat de religions, però sense el suport de les institucions europees, ni nacionals. Després de la  introducció es va obrir un intens debat, en el que es van poder escoltar diferents punts de vista e inquietuds, sempre dintre d’un ambient de diàleg i comprensió, que van enriquir la tertúlia. Els principals temes de debat van ser el model secular d’estat i la convivència amb l’islam, després de  l’augment del radicalisme en aquesta religió.

Si voleu informar-vos sobre el model secular, podeu entrar al fòrum Euromind sobre ciència i humanisme al Parlament Europeu, que es va inaugurar el passat mes  de febrer amb l’esdeveniment  “Cap a una Europa secular: front als fonamentalismes“.

Volem agrair la participació de Maria Teresa Giménez Barbat i l’assistència de tots els tertulians presents, que van tornar a omplir la sala.

D’altra banda, aprofitem per fer balanç d’aquest curs ple d’activitats, en el que hem organitzat 5 tertúlies en anglès, una visita a l’exposició de la UPF, una exposició a la UAB (en col·laboració amb la Biblioteca de Ciències Socials)  i dues activitats sobre la carrera professional UE (en col·laboració amb l’Oficina Treball Campus).

Tot això ha estat possible gràcies a la bona acollida del públic assistent que, amb la seva presència i aportacions, ha contribuït a consolidar aquesta activitat.

De cara al proper curs, no deixeu de seguir-nos en les xarces socials (facebook, twitter i aquest bloc), ja que tenim previst tornar amb les tertúlies, però també amb noves propostes d’activitats, que esperem trobeu engrescadores.