És el federalisme europeu una entelèquia? o, pel contrari, ¿és ja una realitat en la que es podria aprofundir i esdevenir una solució per sortir de la crisi de projecte en què la UE es troba immersa?

El somni federal va néixer els anys 20 del segle XX i es manté com un moviment polític i social que aspira a la creació d’un superestat europeu. Sobre això hi ha moltes teories i inclús alguns autors consideren que la UE ja ha traçat la seva pròpia marca de federalisme constitucional.

El debat és obert i molt ample. Es per això que hem cregut interessant convidar al professor Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB i president de Federalistes d’Esquerres, perquè, des de la seva doble vessant de politòleg  i federalista convençut, ens expliqui com veu la UE actual i per què creuen, des de la institució que ell presideix, que una Europa federal seria socialment més justa.

Us animem a participar en la que serà la darrera tertúlia en anglès del curs 2016-2017 i que promet ser molt interessant:

A federal Europe….?
tertúlia amb Joan Botella,
moderada per Francesco Camonita

Centre de Documentació Europea,
Edifici E1, Seminari 2, planta 2

Dimecres, 15 de febrer, de 14:15 a 15:30h

Enllaços interessants a l’esdeveniment facebook

Contacte i inscripcions:
ce.doc.europea@uab.cat
Tfn: 93 581 16 81