El Centre de Documentació Europea inaugura avui un nou curs de formació, adreçat al Personal d’Administració i Serveis de la UAB, titulat “Coneixement de la UE i com ens impacta a la UAB”

Les dates d’inici del curs (9 de maig) i de finalització (12 de juny) s’han triat simbòlicament per commemorar el Dia d’Europa i la data de signatura del Tractat d’Adhesió d’Espanya a la CEE.

El curs que serà impartir per la documentalista del Centre, Conxi Muñoz, és de modalitat bimodal (dues sessions presencials i 10 mòduls amb aules Moodle).

En la primera sessió presencial es presentarà el treball del Centre, el funcionament del curs i també hi haurà un espai per la reflexió sobre les opinions que tenen els ciutadans sobre la UE, segons les dades del darrer Eurobaròmetre. En la darrera sessió presencial  s’aclariran dubtes, es farà una valoració del curs i es plantejarà un joc de preguntes per consolidar els coneixements adquirits. Els temes dels mòduls són:

  1. Unió Europea: història i definició
  2. Institucions
  3. Dret
  4. Economia
  5. Protecció social
  6. Agricultura i medi ambient
  7. La UE al món
  8. Educació, recerca i administració pública
  9. Catalunya en la UE
  10. Futur de la UE

Donat l’èxit de la convocatòria inicial, s’ha obert un nou grup que començarà el 16 de maig i finalitzarà el 19 juny. En total es beneficiaran 48 persones d’aquest nou curs.