Aquest estiu el Centre de Documentació Europea ha tornat a col·laborar amb la Fundació Autònoma Solidària duent a terme 4 tallers pràctics del Campus Ítaca, dins d’un projecte presentat pel Dr. Andrea Noferini i en el que també ha participat el doctorand Francesco Camonita.

El tema de la pràctica ha sigut  l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, que és el primer cas a Europa que serveix dues poblacions pertanyents a dos estats  diferents: França i Espanya.

Les principals preguntes a resoldre han sigut: • Quan neix la idea de crear un hospital transfronterer i per què? • Des de quina banda ha sorgit la proposta i per què? • Quins han estat els principals obstacles en la fase de realització? • Com s’ha pogut finançar el projecte? • Quins són els resultats d’aquests primers anys de funcionament, considerant que l’Hospital atén dues poblacions que parlen diferents idiomes i que presenten diferents cultures? • Què opinen les diferents poblacions involucrades? •  Com hauríeu solucionat el problema des del vostre punt de vista?.

La pràctica s’ha dut a terme ha sigut a continuació d’una explicació magistral, que s’ha celebrat en una altra aula. Al Centre els nois han cercat informació per donar resposta a les preguntes i també han donat visibilitat del que han après fent ús de les xarxes socials.

El Centre ha col·laborat en el disseny de la pràctica,  però també fent una breu xerrada sobre el paper dels punts d’informació de la UE i lliurant regals de record.

La valoració dels nois ha sigut molt bona i, segons han deixat constància a les xarxes socials, els hi ha semblat molt interessant, ja que han après sobre temes que desconeixien, i també ho han trobat entretingut, per la dinàmica que s’ha utilitzat per treballar els temes.

Els tallers s’han celebrat els dies 28-29 de juny i 10-11 de juliol, d’11:45 a 13:45 i de 15 a 17 h.