2023

23 de febrer. “Por donde caen las hojas: poéticas del retorno en la recién producción fotográfica china” conferencia de Roberto Figliulo, amb la Sylvia Hottinger Craig, com comentarista i Filippo Costantini, com moderador. En el marc del “Cicle de conferencies virtuals internacionals sobre Xina” organitzades per la Red Académica Latino (e Hispano) Americanista sobre Estudios Sinológicos 拉美汉学研究学术网 amb seu a la Universidad de Costa Rica.

2 de febrer. El periodista Javier Borràs i els investigadors Irene Masdeu Torruella, Xavier Ortells i Maialen Marín conversen sobre l’evolució de la Xina en els darrers anys, el seu present i el futur que hi compartim.
+info: cccb.org/ca/activitats/fitxa/la-xina-del-present-el-mon-del-futur/240903

2022

30 d’octubre. En el marc de les “II Jornadas sobre el Mundo Chino”, organitzades per Fundación Qili, Joaquín Beltrán presenta “El Partido Comunista Chino y su XX Congreso”, modera Martín de Rada.

16 de juny. El webinar “Las relaciones de la Unión Europea con China y Japón: retos ante un contexto geopolítico” impartit per Just Castillo Iglesias dintre del “II Ciclo de Conferencias: Estudios Globales de Asia Oriental”, organitzat pel Máster Oficial en Estudios Globales de Asia Oriental  de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) i per Casa Asia. Presenta Rafael Bueno, director de Política, Sociedad y Programas Educativos, Casa Asia, i modera David Saurí, coordinador Máster Oficial en Estudios Globales de Asia Oriental (UAB).

2 de juny. El webinar “Sinofuturismos: Imaginarios de ciencia ficción y nuevas tecnologías en la producción artística en China” impartit per Roberto Figliulo dintre del “II Ciclo de Conferencias: Estudios Globales de Asia Oriental”, organitzat per el Máster Oficial en Estudios Globales de Asia Oriental de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) y por Casa Asia. Presenta Rafael Bueno, director de Política, Sociedad y Programas Educativos, Casa Asia, i modera Ester Torres-Simón, lectora Serra Húnter UAB.

2021

12 de maig. La Fundació Institut Confuci de Barcelona, juntament amb el Departament de Historia del Art de la Universitat de Barcelona i el Grup de Recerca InterAsia de la UAB organitza la jornada “Re-escribir la historia: la producción cultural china en un contexto transnacional”.

2018

29 de novembre – 19 de desembre 2018

Cicle de conferències: Història i estat actual de la migració xinesa a Espanya 

Cicle organitzat pel Grup de recerca InterAsia, el Centre d’Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental – CERAO  amb la col·laboració i el finançament de la Fundación Instituto Confucio de Barcelona.

Sessió 1 – 21 de novembre: “Acróbatas, Expresidiarios, Buhoneros, Estudiantes. Los inicios de la migración China en España”, presentada per Joaquín Beltrán Antolín, Universitat Autònoma de Barcelona , “The Chinese in Europe: A Historical Review for One Century”, presentada per Li Minghuan, School of International Studies and Overseas Chinese Research Centre. Jinan University, Guangzhou, China. 

Sessió 2 – 28 de novembre: “Las mujeres chinas en España”, presentada per Amelia Sáiz López, Universitat Autònoma de Barcelona. “Identidades en movimiento: Una perspectiva intergeneracional de la migración china”, presentada per Irene Masdeu Torruella, Universitat Autònoma de Barcelona.

Sessió 3 12 de desembre: “Hijos de migrantes chinos en España: Diversidad de prácticas y experiencias de adaptación”, presentada per Paloma Robles LlanaThe Hong Kong Polytechnic University. “Arte, accionismo, migración china y transculturalidad en el marco español y más allá”, presentada per Laia Manonelles Moner, Universitat de Barcelona.

Sessió 4 – 19 de desembre: Conversació amb Dídac Lee i Cristina Zhang, moderada per Joaquín Beltrán Antolín, Universitat Autònoma de Barcelona.

8 de maig. Debats del CCCB. Irene Masdeu Torruella dialoga amb la Marina Garcés dintre del cicle “Aula Oberta”.

4 d’abril. Conferencia “Visibilización, y ¿normalización? de la sinidad en la Literatura española contemporánea” presentada per Amelia Sáiz, Universitat Autònoma de Barcelona, dins del Cicle “Historia y ficción de China” organitzat per la Dra. Maria Antònia Martí Escayol, Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Confuci de Barcelona.

2014

14 de maig

Seminari Permanent de Recerca i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: conferència i lectura de poemes a càrrec del poeta Yang Lian:

 

2013

23 d’octubre

Laia Manonelles en conversa amb Wu Hung (Harrie A. Vanderstappen Distinguished Service Professor of Art History, University of Chicago):

  • Margins, Flows, and Intersections: Cross Paths in Contemporary Chinese Art (audio i entrevistas en vídeo).

 

2012

29 de novembre

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Rafael Caro Repetto (School of Oriental and African Studies, University of London):

22 de novembre

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Gary W. McDonough, (Bryn Mawr College):

24 de maig

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Maria Antònia Martí Escayol (Universitat Autònoma de Barcelona):

11 de maig

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: D. Javier Ching-Shan Hou (Representante de la Oficina Económica y Cultural de Taipei en España):

10 de maig

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat: Brian Holton (poeta y traductor de poesía china):

15 de març

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Artur Colom (Universitat Autònoma de Barcelona):

 

2011

14 de desembre

Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Gregor Benton (Cardiff University y Universitat Autònoma de Barcelona):

23 de novembre

Tribuna de Asia Oriental: Eduardo Daniel Oviedo (Universidad Nacional de Rosario, Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas, Argentina):

3 de novembre

Tribuna de Asia Oriental: Isabel Cervera (Universidad Autónoma de Madrid):

21 d’octubre

Tribuna de Asia Oriental: Young-mee Yu Cho (Rutgers University):

2 de juny

Tribuna de Asia Oriental: Gordon Mathews (Chinese University of Hong Kong):

Seminari a càrrec de Gordon Mathews (Chinese University of Hong Kong):

3 de maig

Seminari a càrrec de Calvin Chen (Mount Holyoke College):

4 de març

Seminari a càrrec de Amaury García Rodríguez (Centro de Estudios de Asia y África – El Colegio de México):

2 de febrer

Seminari a càrrec de Consuelo Marco Martínez (Universidad Complutense de Madrid):

31 de gener

Seminari a càrrec de Daniel Méndez (Coordinador de ZaiChina.net):

 

2010

3 de juny

VIU [Venice International University] Lecture 2010: Seán Golden (Universitat Autonòma de Barcelona) i Tiziana Lippiello (Università Ca’ Foscari Venezia):

19 de març

Seminari Internacional La Tanka Catalana, organitzat per Jordi Mas López. Facultat de Traducció i d’Intepretació, Universitat Autònoma de Barcelona. Acciones Complementarias del Ministerio de Ciencia e Innovación. FFI-2009-0346-E/FILO.

  • Inauguració de la jornada La Tanka Catalana. Inauguració de la jornada La Tanka Catalana a càrrec de Francesc Parcerisas, degà de la Facultat de Traducció i d’Intepretació, i de Jordi Mas López, membre del Grup d’Investigació Inter Asia i organitzador de la jornada.

 

2006, Any de l’Àsia Oriental de la UAB

Inter Asia va contribuir a  l’Any de l’Àsia Oriental de la UAB convidant especialistes i organitzant diversos actes, conferències i seminaris:

15 de maig

Conferència: Passat, present i futur de la medicina tradicional xinesa, una experiència a compartir. Joaquín Beltrán, professor d’Estudis d’Àsia Oriental (Universitat Autònoma de Barcelona):

  • Catalunya-Xina: Interculturalitat i salut.

24 d’abril

Professor Geremie R. Barmé, Division of Pacific & Asian History, Research School of Pacific and Asian Studies a la Australian National University, Canberra):

  • After the Future in China.

8 de març

Jornada: Les dones a l’Àsia Oriental: El gènere a l’Àsia Oriental. Coordinada per Amelia Sáiz. Amb les intervencions següents:

  • Muta Kazue, professora del Dep. Humanities Ōsaka University: Las mujeres japonesas en el siglo xx y más allá (00:00:00-1:05:25)
  • Seungsook Moon, Vassar College, New York: Cambio social y situación de las mujeres en Corea del Sur: familia, trabajo y política (1:05:26-2:08:44)
  • Li Xiaojiang, Dalian University: Ganancias y pérdidas de las mujeres en la construcción y la transición de la República Popular China (2:08:45)

1 de març

Professor Wang Hui, Department of Chinese Language and Literature, Tsinghua University, Beijing:

  • La introducción de la modernidad en Asia Oriental.

 

2005, Any de l’Àsia Oriental de la UAB

30 de novembre

Jornada: De l’Orient llunyà a l’Occident llunyà: la presència de l’Àsia Oriental a l’Europa Occidental, coordinada per Joaquín Beltrán. Amb les intervencions següents:

  • Park Hwua-Seo, directora del Department of Migrations Studies, Myongji University: Xarxes transnacionals coreanes a Europa.
  • Paul White, Pro-vice-chancellor for learning and teaching, Departament of geography, the University of Sheffield: Migració japonesa a Europa: de l’institucional a l’individual.
  • Frank N. Pieke, Director of the Institute for Chinese Studies, Oxford University: Comunitat i identitat en el nou ordre de la migració xinesa.
  • Joaquín Beltrán, Professor Estudis d’Àsia Oriental, UAB: El node espanyol a les diàspores de l’Àsia Oriental.
  • Taula rodona: Perspectives de futur dels asiàtics orientals a Europa.

30 de setembre

Jonathan D. Spence, titular de la càtedra Sterling d’Història de la Universidad de Yale. Lliçó inaugural de l’acte d’obertura del curs 2005/2006:

  • Shaping China: Is the Past Still Present.