2014
14 de maig
Seminari Permanent de Recerca i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: conferència i lectura de poemes a càrrec del poeta Yang Lian:
2013
23 d’octubre
Laia Manonelles en conversa amb Wu Hung (Harrie A. Vanderstappen Distinguished Service Professor of Art History, University of Chicago):
- Margins, Flows, and Intersections: Cross Paths in Contemporary Chinese Art (audio i entrevistas en vídeo).
2012
29 de novembre
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Rafael Caro Repetto (School of Oriental and African Studies, University of London):
22 de novembre
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Gary W. McDonough, (Bryn Mawr College):
24 de maig
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Maria Antònia Martí Escayol (Universitat Autònoma de Barcelona):
11 de maig
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: D. Javier Ching-Shan Hou (Representante de la Oficina Económica y Cultural de Taipei en España):
10 de maig
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat: Brian Holton (poeta y traductor de poesía china):
15 de març
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Artur Colom (Universitat Autònoma de Barcelona):
2011
14 de desembre
Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna de Asia Oriental: Gregor Benton (Cardiff University y Universitat Autònoma de Barcelona):
23 de novembre
Tribuna de Asia Oriental: Eduardo Daniel Oviedo (Universidad Nacional de Rosario, Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas, Argentina):
3 de novembre
Tribuna de Asia Oriental: Isabel Cervera (Universidad Autónoma de Madrid):
21 d’octubre
Tribuna de Asia Oriental: Young-mee Yu Cho (Rutgers University):
2 de juny
Tribuna de Asia Oriental: Gordon Mathews (Chinese University of Hong Kong):
Seminari a càrrec de Gordon Mathews (Chinese University of Hong Kong):
3 de maig
Seminari a càrrec de Calvin Chen (Mount Holyoke College):
4 de març
Seminari a càrrec de Amaury García Rodríguez (Centro de Estudios de Asia y África – El Colegio de México):
2 de febrer
Seminari a càrrec de Consuelo Marco Martínez (Universidad Complutense de Madrid):
31 de gener
Seminari a càrrec de Daniel Méndez (Coordinador de ZaiChina.net):
2010
3 de juny
VIU [Venice International University] Lecture 2010: Seán Golden (Universitat Autonòma de Barcelona) i Tiziana Lippiello (Università Ca’ Foscari Venezia):
19 de març
Seminari Internacional La Tanka Catalana, organitzat per Jordi Mas López. Facultat de Traducció i d’Intepretació, Universitat Autònoma de Barcelona. Acciones Complementarias del Ministerio de Ciencia e Innovación. FFI-2009-0346-E/FILO.
- Inauguració de la jornada La Tanka Catalana. Inauguració de la jornada La Tanka Catalana a càrrec de Francesc Parcerisas, degà de la Facultat de Traducció i d’Intepretació, i de Jordi Mas López, membre del Grup d’Investigació Inter Asia i organitzador de la jornada.
- Les tankes de Carles Riba i Màrius Torres: una experiència poètica. Mercè Boixareu, catedràtica de la Facultad de Filología de la UNED.
- Salvador Espriu: d’una prosa artitzada a la meditació zen. Rosa Delor, Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu.
- Presència i funció dels kigo o mots estacionals a la tanka catalana. Denise Boyer, professora de la Université París-Sorbonne.
- Per tot coixí les herbes. Versions de la lírica japonesa en català. Miquel Desclot, escriptor i traductor.
- La tanka a l’estil amorós de Rosa Leveroni: fil de maragdes o de subtils i refinats diàlegs lírics. Abraham Mohino, professor i escriptor.
- Aspectes confessionals i autobiogràfics de la tanka catalana. Enric Bou, professor de Brown University, United States.
- La tanka i l’art de la fuga. Susanna Rafart, escriptora i periodista.
- La tanka de postguerra: una forma japonesa escrita en català o una forma catalana d’origen japonès? Jordi Mas López, membre del Grup d’Investigació Inter Asia.
2006, Any de l’Àsia Oriental de la UAB
Inter Asia va contribuir a l’Any de l’Àsia Oriental de la UAB convidant especialistes i organitzant diversos actes, conferències i seminaris:
15 de maig
Conferència: Passat, present i futur de la medicina tradicional xinesa, una experiència a compartir. Joaquín Beltrán, professor d’Estudis d’Àsia Oriental (Universitat Autònoma de Barcelona):
- Catalunya-Xina: Interculturalitat i salut.
24 d’abril
Professor Geremie R. Barmé, Division of Pacific & Asian History, Research School of Pacific and Asian Studies a la Australian National University, Canberra):
- After the Future in China.
8 de març
Jornada: Les dones a l’Àsia Oriental: El gènere a l’Àsia Oriental. Coordinada per Amelia Sáiz. Amb les intervencions següents:
- Muta Kazue, professora del Dep. Humanities Ōsaka University: Las mujeres japonesas en el siglo xx y más allá (00:00:00-1:05:25)
- Seungsook Moon, Vassar College, New York: Cambio social y situación de las mujeres en Corea del Sur: familia, trabajo y política (1:05:26-2:08:44)
- Li Xiaojiang, Dalian University: Ganancias y pérdidas de las mujeres en la construcción y la transición de la República Popular China (2:08:45)
1 de març
Professor Wang Hui, Department of Chinese Language and Literature, Tsinghua University, Beijing:
- La introducción de la modernidad en Asia Oriental.
2005, Any de l’Àsia Oriental de la UAB
30 de novembre
Jornada: De l’Orient llunyà a l’Occident llunyà: la presència de l’Àsia Oriental a l’Europa Occidental, coordinada per Joaquín Beltrán. Amb les intervencions següents:
- Park Hwua-Seo, directora del Department of Migrations Studies, Myongji University: Xarxes transnacionals coreanes a Europa.
- Paul White, Pro-vice-chancellor for learning and teaching, Departament of geography, the University of Sheffield: Migració japonesa a Europa: de l’institucional a l’individual.
- Frank N. Pieke, Director of the Institute for Chinese Studies, Oxford University: Comunitat i identitat en el nou ordre de la migració xinesa.
- Joaquín Beltrán, Professor Estudis d’Àsia Oriental, UAB: El node espanyol a les diàspores de l’Àsia Oriental.
- Taula rodona: Perspectives de futur dels asiàtics orientals a Europa.
30 de setembre
Jonathan D. Spence, titular de la càtedra Sterling d’Història de la Universidad de Yale. Lliçó inaugural de l’acte d’obertura del curs 2005/2006:
- Shaping China: Is the Past Still Present.