Els meus alumnes > Repartiment alumnes

Podeu veure el funcionament en el següent video tutorial.

La distribució dels estudiants entre els grups no matriculables (de pràctiques) es pot fer en base a 3 criteris:

  • Manual.
  • Automàtic alfabètic.
  • Automàtic alternatiu.

La distribució es fa per tipus de docència (Pràctiques d’Aula, Pràctiques de Laboratori, …), per tant, sempre després de seleccionar el criteri de distribució s’ha de seleccionar el tipus de docència de treball.

Criteri Manual

Els alumnes s’ordenen alfabèticament i es fa l’assignació manual de cada alumne al grup que es determini:

L’àrea Tipologia indica el tipus de docència que s’ha seleccionat per treballar.

A l’àrea Recompte Estudiants es pot visualitzar de manera resumida com s’està fent la distribució dels alumnes entre els grups de pràctiques: alumnes ja assignats, places disponibles a cada grup, nombre d’estudiants que encara no estan assignats, …

A la taula de la part inferior el camp Estudiant mostra els alumnes ordenats alfabèticament. Les columnes de l’esquerra indiquen el grup assignat, si l’alumne pertany al programa internacional (alumnes IN) o si és repetidor.

A la dreta del camp Estudiant es mostra una columna per cada grup no matriculable. Per assignar un estudiant a un grup s’ha de clicar el botó circular corresponent.

Per fer l’assignació s’ha de clicar el botó Desar.

Automàtic alfabètic

Aquest criteri permet distribuir els estudiants alfabèticament a partir del primer cognom.

Abans de seleccionar el tipus de docència de treball es pot marcar l’opció Excloure alumnes repetidors si no es vol distribuir aquest tipus d’estudiant de manera automàtica.

A la taula de la part inferior es mostren els grups del tipus de docència de treball i dues columnes per indicar les lletres de tall del primer cognom que serviran per fer la distribució dels estudiants.

Els llindars s’han de marcar amb dues lletres com es mostra la captura de pantalla.

Si algun estudiant quedés sense grup assignat s’informarà a la pantalla resum que es mostra després de clicar el botó Desar.

Automàtic alternatiu

Aquest criteri permet distribuir els estudiants ordenats alfabèticament de manera alternativa entre els diferents grups (ordenats pel seu codi).

Abans de seleccionar el tipus de docència de treball es pot marcar l’opció Excloure alumnes repetidors si no es vol distribuir aquest tipus d’estudiant de manera automàtica.

En aquest exemple el primer estudiant de la llista (ordenada alfabèticament) s’assignarà al grup 1, el segon estudiant al grup 2, el tercer estudiant al grup 3, el quart estudiant al grup 4, el cinquè estudiant al grup 1, …

Si algun estudiant quedés sense grup assignat s’informarà a la pantalla resum que es mostra després de clicar el botó Desar.

Esborrar repartiment segons tipologia

Aquesta opció permet eliminar l’assignació d’estudiants feta a un tipus de docència independentment del criteri que s’hagi fet servir per fer la distribució.

Modificacions

El criteri Manual no només serveix per fer la distribució inicial estudiants sinó que també serveix per modificar en qualsevol moment la distribució dels estudiants, sigui quin sigui el criteri amb el que inicialment s’hagi fet l’assignació.

És a dir, si un cop feta l’assignació dels estudiants s’hagués de fer un canvi s’ha de seleccionar el criteri Manual, el tipus de docència i a la pantalla següent fer els canvis corresponents:

En l’exemple de la captura s’havia fet un repartiment Automàtic alfabètic i a posteriori des de la pantalla de criteri Manual s’ha canviat al primer alumne del grup 1 al 4.

Llistats

Al finalitzar cada procés d’assignació es pot veure per pantalla un PDF amb el resultat de l’assignació o descarregar el llistat en format EXCEL o PDF.

En qualsevol altre moment a l’opció de menú Llistat per tipologia es pot visualitzar o descarregar el llistat amb la distribució dels estudiants.