Ara fa pràcticament un any de la constitució de la Comissió de Grups Professionals. L’origen d’aquesta Comissió va ser conseqüència directa d’una acció sindical de CCOO que, assistint com a membres dels tribunals als processos de selecció, som qui auditem i denunciem les irregularitats que s’hi poden donar. Perquè fem acció sindical de debò, no d’escriptori i xarxes socials.

Aquesta Comissió té com a objectiu negociar i acordar amb la gerència i l’equip de govern un nou sistema de Classificació Professional per a tot el PTGAS laboral. Aquest permetrà establir un sistema de classificació de Grup-Categoria-Especialitat-Perfil molt més ajustat a la realitat. Reduirem les especialitats existents a la RLT actual a menys de la meitat. Simplificarà i homogeneïtzarà categories i especialitats, amb la qual cosa, entre d’altres, es facilitaran els trasllats directes.

En aquests moments, aquest repte està al tram final després d’haver finalitzat la fase de treball a la Comissió Tècnica on, malauradament, diferents seccions sindicals van abandonar el projecte a meitat de camí.

Sabem, millor que ningú, que negociar amb la institució no és fàcil i que porta molta, molta dedicació i feina, però CCOO està per representar i per garantir les millors condicions laborals de totes les treballadores i treballadors de la UAB. I això, només es pot fer des del treball i l’esforç diari. Amb professionalitat, asseguts amb la gerència, defensant els nostres arguments ad nauseam, i arribant al millor acord per tots vosaltres. N’hi ha que pensen diferent, salten del vaixell i envien comunicats fent brindis al sol. Aquest no és el tarannà de CCOO. Continuarem fent la nostra feina i treballarem perquè a la pròxima comunicació, us puguem informar que l’acord està tancat.