Fa dies que sentim parlar de l’amenaça d’un procés de funcionarització massiva de places de personal laboral. Sabem que a les reunions de presentació del pla la majoria no hi està d’acord.

Evidentment, no és altra cosa que ens trobem davant de l’intent de rebaixar salaris del personal. Fa molts anys que anem reclamant mesures d’equiparació salarial entre col·lectius. Ara la gerència sembla que ha decidit començar a equiparar-nos però a la baixa.

S’esgrimeix un informe de la sindicatura de comptes. Un informe que no hem vist tot i que l’hem reclamat de forma reiterada. L’informe recull un seguit de situacions que sembla que no s’ajusten a dret. Però la gerència, ha decidit fer servir al PTGAS com a boc expiatori per amagar les seves irregularitats. Volem conèixer el contingut de TOT el que la sindicatura demana a la institució. No deuria haver-hi res a amagar.

No és el moment més adequat per parlar amb calma d’una transformació d’aquesta magnitud, a  pocs mesos d’unes eleccions a rector/a i amb un gerent que ja està més fora que dins. A sobre es fa mig d’amagat i de males maneres.

Resulta especialment escandalós que la gerència exclogui les places de direcció i comandament i continuïn gaudint d’uns drets retributius dels quals es vol excloure a la major part de la plantilla. D’ençà de l’aprovació de la LOSU, CCOO, hem anat impugnant les convocatòries de lliure designació i estem presentant demandes per via judicial. No pot ser que les places que s’escullen a dit consolidin condicions per tota la vida. La llei ho diu molt clar: Quan el nomenament és discrecional, el cessament ho ha de ser igualment.

Per tant, reclamem transparència i que la gerència ens faci arribar aquest informe i la resposta que se li ha donat des de la UAB. Que es paralitzi qualsevol projecte en aquest sentit i si s’ha fet un estudi i hi ha una proposta concreta per tal d’equiparar salaris i condicions entre col·lectius, es presenti a la taula de negociació.

Us anirem informant.