3.1. Per a què serveix el programa?

3.1.1. Recol·lectar

Un assistent de recerca personal que ho emmagatzema tot.

Zotero capta de manera automàtica el contingut al qual estàs accedint des del teu navegador web ja sigui un llibre, un article, una notícia… i et permet afegir-lo a la teva biblioteca personal amb un sol clic.

Recull tota la teva recerca en una única interfície. Pots afegir arxius PDF, imatges, àudio, vídeo, captures de pantalla… Zotero indexa automàticament tot el contingut de la teva biblioteca, així que et permet trobar exactament allò que estàs cercant amb rapidesa.

3.1.2. Organitzar

Zotero permet organitzar les teves recerques en col·leccions tal i com ho faries per classificar cançons o pel·lícules. Els diferents ítems els pots afegir a qualsevol nombre de col·leccions i subcol·leccions, que alhora pots organitzar al teu gust. Amb cerques desades, pots crear col·leccions intel·ligents que s’omplin automàticament amb aquells materials que vas afegint a la teva biblioteca.

Pots assignar etiquetes als ítems de la teva biblioteca per organitzar-te mitjançant les teves pròpies paraules clau. El selector d’etiquetes et permet filtrar la biblioteca de manera instantània per veure aquells ítems relacionats, així com també hi ha la possibilitat de que el programa faci servir la base de dades per etiquetar de manera automàtica aquells ítems que hi vagis afegint.

3.1.3 Citar

Citar correctament I d’acord amb l’estil o normativa preferent.

Les referències inserides al text, als peus de pàgina o la bibliografia son elements indispensables en qualsevol article d’investigació. A més, sovint dediquem molt temps a revisar les referències i comprovar que estem respectant l’estil. Zotero et facilita aquesta feina tant tediosa per tal que et puguis centrar en el teu escrit. Et permet inserir aquestes cites al Word o l’OpenOffice sense sortir del programa, i a més ho fa directament complint la normativa de l’estil seleccionat (per exemple, estil APA).

3.1.4. Sincronitzar

Zotero sincronitza automàticament les teves dades a través de qualsevol dispositiu. Pots afegir ítems a la teva biblioteca des de l’ordinador del despatx i desprès organitzar les teves col·leccions des del sobretaula de casa. Totes les teves notes, arxius i dades bibliogràfiques romanen sense modificacions i hi pots accedir des de qualsevol ordinador. Fins i tot si no tens Zotero instal·lat a l’ordinador, pots accedir a les teves dades des de qualsevol lloc on tinguis accés a internet.

3.1.5. Compartir

Crea i participa en grups de recerca focalitzats en la temàtica que vulguis. Cada grup pot compartir la seva pròpia biblioteca, completar-la amb arxius, dades bibliogràfiques, notes o discussions. Etiqueta i analitza les teves cerques en companyia d’altres persones. Pots treballar amb un sol company o amb un equip sencer; els grups de Zotero poden incloure tants membres com vulguis. A més, tots aquests grups poden ser privats o públics.