Deu organitzacions, la majoria dirigides per dones migrades y orientades a defensar els drets d’aquests col·lectius, són part d’aquesta Taula de Treball que “pretén ser un espai participatiu i de visibilitat de les dones migrades, amb veu pròpia, per fer incidència i seguiment de les normatives y polítiques migratòries que afecten directament a les dones i el seu entorn”.

Per a elles, no és important parlar d’immigració perquè de fet és un procés, un canvi, sinó que alló importat és parlar d’una realitat ja feta, de dones ja migrades, junt a les seves famílies, i del seus drets com a ciutadanes que formen part de la societat que las acull, per això el seu objectiu és incidir políticament. La Taula de Treball, així la consideren, és una eina per assolir aquest objectiu.

Es necessari empoderar a les dones, quan s’obté això s’inclou al seu entorn perquè l’efecte es potencia, van dir a les seves intervencions algunes de les representants de les organitzacions que componen la Taula de Treball. Les dones migrades solen ser, molt sovint, les proveïdores de la seva família i, malgrat les dificultades diàries que tenen per guanyar-se un lloc enfront a les seves parelles, el fet és que elles són un motor de la economia i aquesta realitat també s’ha de reflectir a altres espais.

Les organitzacions que integren la Taula de Treball son: l’ Associació Cultural, educativa i social, operativa de dones paquistaneses (Acesop); la Associació de Dones Migrades Subsaharianes (Adis); Diàspora Solidaria; la Federació de Entitats Llatinoamericanes de Catalunya (Fedelatina); la Federació de Entitats Peruanes en Catalunya (Fepercat); el Grup de Dones Migrades de Sant Cugat; la associació Integració de Joves Llatinoamericans; Maloka – Mujeres Pa’lante i la Plataforma Q’atary Perú.

Pots llegir més a laindependent.cat