#

Cristina Fernández-Rovira

Investigadora

Cristina Fernández-Rovira és professora i investigadora. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​màster en Conflictologia per la Universitat Oberta de Catalunya i màster en Integració Europea per la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctora en Sociologia i Antropologia per la Universitat Complutense de Madrid, amb Menció Internacional. Combina la seva activitat professional a la universitat amb col·laboracions en mitjans de comunicació i amb la continuació dels seus estudis, amb els graus de Ciència Política i de Sociologia (Universitat Nacional d’Educació a Distància, actualment en curs). Ha realitzat diferents estades de recerca, per exemple al Centre Emile Durkheim de Sciences Po Bordeaux-Université de Bordeaux, i ha estat professora visitant de l’Arab Academy for Science, Technology & Maritime Transport del Caire.

És professora a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, en les àrees de comunicació i periodisme, i a ESIC Business & Marketing School, a les àrees de sociologia i antropologia. És també investigadora a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​com a membre del Laboratori de Prospectiva i Recerca en Comunicació, Cultura i Cooperació (LAPREC).

Línies d’investigació:

Els seus principals interessos de recerca se centren en:

  • La comunicació política, les xarxes socials i l’economia de l’atenció.
  • Les transformacions socials i polítiques de les societats postindustrials.
  • L’opinió pública i la Unió Europea.

Publicacions acadèmiques més recents:

“Economy of attention as the axis of the 21st century monopoly”. Handbook of Corporate Sustainability in the Digital Era, Palgrave, 2020 (In Press).

“Estudio comparado del posicionamiento feminista en Twitter de los políticos españoles”. Revista Anàlisi, Diciembre, 2019.

“El viaje en la esfera pública europea. El caso del Programa Erasmus”. Universitas, 30, pp. 79-95, 2019.

“Los problemas de representación política y la socialdemocracia: los casos de España y Francia (2000-2017)”. Tesis Doctoral, leída el 11/12/2018.

“Narcos o la caricatura narcótica de una realidad de terror”. En S. Giraldo (ed.), ¿Por qué amamos a Pablo Escobar? Barcelona: Editorial UOC, 2018.

“Comunicación política en Colombia: un sistema democrático moderno para una sociedad sin modernidad”, Universidad Autónoma de Barcelona, Máster en Gestión política y electoral, 2017.

“De la revolución al caracol”, Editorial UOC, Barcelona, 2015.

“Detrás del pasamontañas, 20 años del proyecto de autonomía del Ejército Zapatista de Liberación Nacional”, Editorial Uno, Albacete, 2014.