Aquest curs d’especialització té com a objectiu presentar els principis bàsics de l’accessibilitat digital i inclou tant l’accessibilitat web com l’accessibilitat de documentació digital, xarxes socials i altres interfícies d’usuari.

El curs adopta un enfocament pràctic en què els estudiants aprenen a avaluar l’accessibilitat dels webs mitjançant l’ús de diverses eines. També aprenen a a crear documents accessibles i a avaluar l’accessibilitat de documents digitals en diversos formats (pdf, Word, Powerpoint, epub, etc.). El curs aborda l’accessibilitat dels continguts a les xarxes socials i tracta de l’accessibilitat d’interfícies diverses (per exemple, en continguts mòbils).
 

Característiques del curs

  • Inici del curs: 11 d’abril de 2023. 12 setmanes (6 crèdits ECTS)
  • Places: 50. Orientació professional.
  • Preu: 420 €.
  • Temes:
    • Unitat 1 (2 setmanes). Introducció a l’accessibilitat digital: usuaris, legislació i normes. 
    • Unitat 2 (2 setmanes). Accessibilitat web: creació.
    • Unitat 3 (2 setmanes). Accessibilitat web: avaluació.
    • Unitat 4 (2 setmanes). Accessibilitat en dispositius mòbils: xarxes sociales i interfícies d’usuari.
    • Unitat 5 (2 setmanes). Documents digitals: presentacions i processadors de textos. 
    • Unitat 6 (2 setmanes). Documents digitals: altres formats (epub, pdf, etc.).
  • Llengua: català. 

Com us hi podeu inscriure?

  • Trobareu tota la informació al web del curs. Aquest web explica com sol·licitar l’admissió i com matricular-se.


FORMADORS

Estel·la Oncins  Estel·la Oncins, dinamitzadora del curs Estella Oncins té un doctorat en Accessibilitat i Intel·ligència Ambiental de la UAB. És membre de TransMedia Catalonia. Ofereix des de fa anys serveis d’accessibilitat per a esdeveniments en directe com a traductora autònoma, subtituladora, sobretituladora i “respeaker”. Ha treballat per a empreses de televisió espanyoles, congressos i ha fet audiodescripcions per al Gran Teatre del Liceu. Les seves línies d’investigació són la traducció audiovisual, l’accessibilitat als mitjans i l’accessibilitat digital, com també les indústries creatives. Forma part de l’Education and Outreach Working Group (EOWG) del W3C/WAI. Participa en els projectes LTA, IMPACT i IDE@, com també en els projecte HELIOS i MEDIAVERSE, del programa H2020.
Guadalupe Barea  Guadalupe Barea Doctorada en Química computacional. Treballa des del 2015 en l’accessibilitat web, a partir del 2018 formant part de la La Unitat Responsable d’Accessibilitat (URA) de la UAB integrada en l’Àrea de Comunicació i promoció. Formadora en accessibilitat d’editors web i de les eines institucionals de la UAB per a la millora de l’accessibilitat.
Anna MatamalaAnna Matamala, directora del curs Professora titular a la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora principal de TransMedia Catalonia. Ha participat i liderat diversos projectes en l’àmbit de la traducció audiovisual i l’accessibilitat. Ha liderat el projecte EASIT, sobre el llenguatge fàcil de comprendre en entorns audiovisuals. Participa en tasques d’estandardització. Més informació al web.