El passat dimarts 5 de març va tenir lloc una comissió negociadora on vam tractar diferents temes. Passem a fer-vos un breu resum d’aquesta. Respecte al tema de les estructures en fem un capítol a part.

Vam tractar els possibles canvis a l’acord de cobertures temporals. Recordem que tenim un acord vigent des de 2018 i que la gerència el continua incomplint. La formació està encara pendent d’implementar de forma completa i no se n’ha fet cap dels diferents processos d’habilitació que consten a l’acord.

I el que és més greu, les places es convoquen unes si i altres no. Atenent únicament el criteri subjectiu de la gerència. Mentre cada dia es cobreixen places sense cap concurs. A vegades comissions de serveis, altres encàrrecs de funcions i en altres acumulacions de tasques. Criteris? Desconeguts i absolutament opacs.

Els petits canvis cosmètics que planteja la gerència respecte al document que l’assemblea no va acceptar, ens porten a plantejar-nos no donar suport a aquesta proposta.

Des de CCOO proposem un model únic i transparent de cobertures temporals. Que obligui a convocar de forma immediata les places vacants i que qualsevol cobertura temporal respongui al resultat d’un concurs públic i a criteris objectius. Creiem que és fàcil d’entendre i de dur a terme. Només cal tenir ganes de fer-ho així.

A l’ordre del dia hi havia un punt sobre la nova normativa de selecció. La gerència va demanar deixar el punt per més endavant. Massa carpetes obertes sense cap ordre ni objectiu clar. Va proposar tancar el tema de cobertures temporals i després entrar a la nova normativa de selecció.

El mateix va passar amb el punt de l’acord respecte al model de les bases d’oposició de les diferents escales. Puntada cap endavant.

Es va parlar per sobre del calendari d’oposicions. Sembla que hi ha voluntat de convocar oposicions de promoció interna d’A2. Caldrà aclarir amb quin model abans que es convoquin… La intenció és que es publiquin abans de les vacances d’estiu. O això és el que ens van dir.

Des de CCOO vam proposar a més dos punts a l’ordre del dia:

– Taxa de temporalitat i procés d’estabilització pendent.

– Reconeixement de la categoria del personal interí.

A alguns sembla que no els agrada que CCOO demanéssim tractar aquest tema a la negociadora, per no reconèixer que hem perdut una convocatòria extraordinària d’estabilització.

Nosaltres vam insistir en les propostes que ja coneixeu. Cal que les oposicions reconeguin i incloguin el màxim de places possibles i que es posi data als processos per tal que ens situem per sota del 8% de temporalitat que marca la llei. Malauradament ara estem per sobre del 15%.

Cal també que el personal interí cobri per la plaça que ocupa. Això significa com a mínim que el personal administratiu el C1 18. A2 22 el personal bibliotecari.

La gerència ens va dir que amb anterioritat a la negociadora de juny ens convocarien a una comissió tècnica per tractar ambdues qüestions.

Nosaltres, els números de la temporalitat els tenim fets. Respecte al reconeixement de la categoria és un mandat legal que la gerència insisteix a incomplir diàriament. Com sabeu, nosaltres hem iniciat accions judicials a nivell individual en aquest sentit.

Pel que fa a la nova carrera professional del PTGAS-F, continuem esperant. Com sabeu, portem més d’un any amb aquest tema. Un any i continuem al mateix lloc. Incapacitat de la gerència? Manca de voluntat? No sabem quin és el motiu, però sí que no hi ha res resolt a hores d’ara.

Ens han convocat a una reunió el pròxim dia 10 d’abril i les gerències en portaran teòricament una resposta definitiva. Esperem que aquesta sigui positiva.