Cecilio Angulo Bahón és llicenciat i màster en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona i doctor en Ciències per la Universitat Politècnica de Catalunya. És catedràtic d’Intel·ligència Artificial i Robòtica de la UPC i fundador del Centre de Recerca en Ciència de Dades Intel·ligents i Intel·ligència Artificial (IDEAI-UPC). Actualment és president de l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial (ACIA). Treballa en aspectes teòrics d’aprenentatge automàtic i robòtica cognitiva i aplicacions sobre sistemes de recomanació, robots socials cognitius i tecnologies d’assistència.
Gotzone Barandika Argoitia és llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat del País Basc i doctora en Ciències Físiques per la Universitat de Navarra. Des del 1996 és professora de la Universitat del País Basc, on ha exercit diversos càrrecs. Des del 2017, forma part de l’equip de direcció de l’Escola de Doctorat de la seva universitat,i des del 2019 n’és la directora. Des de l’any passat és la presidenta de la Conferència de Directors d’Escoles de Doctorat espanyoles.
Jordi Camí i Morell és catedràtic de Farmacologia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), director general del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i vicepresident de la Fundació Pasqual Maragall (per a la recerca contra l’Alzheimer). És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), adscrit a la Secció de Ciències Biològiques, i de l’Acadèmia Europaea. És secretari científic de l’IEC i president del Comitè Espanyol d’Ètica de la Recerca.
Salvador Coll Arnau és vicerector d’Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València des del juny del 2021 i, des del desembre del mateix any, coordinador de la RedOTRI de la Sectorial d’R+D+I de la CRUE. És professor titular de l’Àrea de Tecnologia Electrònica de la Universitat Politècnica de València i desenvolupa la seva tasca docent en la instrumentació electrònica, els sensors i els sistemes integrats digitals. La seva tasca investigadora s’orienta a la computació d’altes prestacions, amb un èmfasi particular en xarxes d’interconnexió per a sistemes multicomputadors i multiprocessadors.
Marta Cortijo Arellano és llicenciada i doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb experiència i formació en la gestió de projectes d’R+D+I, ha desenvolupat part de la seva carrera professional en l’àmbit de la transferència de tecnologia, en concret en la gestió de projectes col·laboratius entre empresa i universitat. Des de l’any 2017 forma part del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, fent tasques vinculades a l’Estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). Actualment, com a coordinadora de projectes estratègics de l’Àrea d’Estratègia Econòmica, és la responsable de coordinació del Programa de Compra Pública d’Innovació de la RIS3CAT 2030.
Domènec Espriu Climent és director de l’Agència Estatal de Recerca des del desembre del 2021. Ha fet contribucions científiques importants en el camp de la física teòrica i de la fenomenologia de la física de partícules. Part de la seva carrera s’ha desenvolupat en universitats i institucions de recerca reconegudes, com ara la Universitat de Barcelona, la Universitat d’Oxford, la Universitat de Harvard i el CERN, entre d’altres. Es va incorporar a la Universitat de Barcelona el 1988 i va passar a ser catedràtic el 1997. Ha exercit diferents llocs de gestió: com a director de l’Institut de Ciències del Cosmos entre el 2006 i el 2009, i com a vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona entre el desembre del 2016 i gener de 2021. Té una àmplia experiència en gestió de la recerca, com a coordinador del Programa Nacional de Física de Partícules del Pla estatal d’R+D+I i com a avaluador de diferents agències de finançament estatals i internacionals. Així mateix, ha exercit responsabilitats en comitès científics, comitès executius i consells d’administració de diferents iniciatives i institucions. El 2014 va ser elegit professor honoris causa per la Universitat de Sant Petersburg.
José Julián Garde López-Brea és rector de la Universitat de Castella-la Manxa, catedràtic d’universitat des de 2003 a l’Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y de Montes y Biotecnología (ETSIAMB). Acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Veterinàries d’Espanya des de 2007, de la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya des de 2017 i de la Reial Acadèmia de Medicina de Castella-la Manxa des de setembre de 2020. President de la sectorial d’R+D+I de la CRUE des de 2021.
Rafael Garesse Alarcón és catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid, de la qual ha estat rector (2017-2021) i vicerector de Recerca (2009-2017). Ha estat també el president de la sectorial d’R+D+I de la CRUE en el període 2019-2021.
Elena Lázaro Real és periodista, experta en Divulgació i Cultura Científica per la Universitat d’Oviedo i doctora en Història per la Universitat de Còrdova. Dedicada a la comunicació científica des del 1997, any en què es va llicenciar en Periodisme a la Universitat de Sevilla, ha desenvolupat la seva tasca en diferents mitjans de comunicació i, sobretot, a la Universitat de Còrdova. Va ser la promotora de la creació, l’any 2012, de la Unitat de Cultura Científica de la UCO, des de la qual ha promogut el disseny de l’estratègia de divulgació i comunicació científica de la institució. Actualment és coordinadora de la UCC+i, secretària de la Subcomissió de Divulgació i Cultura Científica del Consell de Govern de la Universitat de Còrdova, membre de la Comissió Permanent de la RedDivulga de CRUE Universitats i vocal de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica, que va presidir entre el 2019 i el 2023.
Eva López Barrio és coordinadora del Projecte Innovatia 8.3 de l’Instituto de las Mujeres, que té com a objectiu el desenvolupament d’una metodologia de creació d’empreses derivades universitàries femenines, adreçat al personal de suport a l’emprenedoria de les Oficines de Transferència de Resultats de la Recerca (OTRI), i de les universitats i centres de recerca d’Espanya. Aquesta eina incorpora la perspectiva de gènere en totes les fases d’ajuda a la creació d’empreses universitàries.
Assumpció Malgosa Morera és catedràtica d’Antropologia Física del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia de la UAB. Ha estat professora de màster i de doctorat a la UAB i també a les universitats d’Alacant, de Sàsser i Tor Vergata de Roma. La seva trajectòria docent i investigadora gira a l’entorn de l’antropologia física, tant en l’àmbit de l’evolució humana com en el de les restes antigues, i l’antropologia forense. És responsable del Grup de Recerca en Osteobiografia (GROB) dins de l’SGR GREAB. Ha estat responsable de projectes nacionals i internacionals, i ha liderat projectes emblemàtics per a Catalunya, com l’estudi de les restes de les tombes reials de Santes Creus i el projecte pilot i el protocol per a l’excavació i l’estudi de les fosses de la Guerra Civil a Catalunya.
Pel que fa a la gestió universitària ha ocupat diversos càrrecs i actualment és vicerectora de Recerca de la UAB.
Ivan Martínez Flores és llicenciat en Biologia i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, en la qual també ha desenvolupat tasques de recerca i docència. L’any 1998 assumeix responsabilitats de gestió de l’R+D. Amb experiència i formació en gestió universitària i de l’R+D+I, ha estat avaluador de programes (Generalitat, Ministeri, Comissió Europea) i ha participat en projectes col·laboratius amb xarxes i associacions, estatals i internacionals, de l’àmbit de la gestió de la recerca i la transferència. L’any 2009 va ser nomenat vicegerent de Recerca de la UAB.
Màrius Martínez Muñoz és professor titular d’Orientació Professional al Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB.
Actualment és vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i president de l’European Consortium of Innovative Universities i de l’ECIU University (el consorci més gran en el marc de la iniciativa d’Universitats Europees, amb 12 universitats).
Ha estat degà de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, vicepresident de la Conferència de Degans d’Educació d’Espanya i membre del Consell Escolar de Catalunya.
José Luis Molina González és catedràtic d’Antropologia Social a la Universitat Autònoma de Barcelona i president del Comitè d’Ètica en la Recerca d’aquesta universitat. Ha desenvolupat la recerca en el camp de les migracions, els negocis ètnics i l’economia informal, combinant recerques qualitatives amb mètodes d’anàlisi de xarxes personals. Actualment és el coordinador del Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada (GRAFO) i col·labora en diversos projectes europeus sobre informalitat, ètica i intervencions en xarxa multinivell en el camp de la salut. Ha publicat diversos articles en revistes de prestigi internacional sobre les conseqüències dels models actuals de revisió ètica en la generació de coneixement en les ciències socials i les humanitats, així com reflexions ètiques sobre l’economia de les plataformes digitals.
Anna Monistrol Térmens és consultora d’innovació oberta internacional a ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya. Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Economia i Finances per ESADE, ha desenvolupat la seva experiència professional en organitzacions de diferents sectors, industrials i de serveis, i de tipus privat i públic, principalment en temes de gestió econòmica, consultoria i també d’innovació. A ACCIÓ ha dissenyat programes de suport a les empreses emergents (start-ups) i a la innovació empresarial, avaluant i fent seguiment de projectes d’R+D relacionats amb la química, l’energia i els recursos, i també de projectes de disrupció més relacionats amb tecnologies digitals, sempre amb el component de cooperació internacional. És membre de la xarxa Enterprise Europe Network. Des del 2014 ha treballat en el disseny i execució del Programa de Compra Pública d’Innovació.
Pilar Paneque Salgado és catedràtica de Geografia Humana de la Universitat Pablo de Olavide, de Sevilla, on dirigeix el Grup de Recerca Global Change Research Lab. Directora d’ANECA des del març d’aquest any, té una àmplia experiència en matèria de gestió acadèmica i de la recerca, ja que ha estat, entre altres càrrecs, directora de Postgrau, vicerectora de Planificació i Qualitat i directora del Campus d’Excel·lència Internacional de Medi Ambient, Biodiversitat i Canvi Global, projecte en què va coordinar set universitats andaluses i el CSIC. A més s’hi suma la seva activitat com a coordinadora científica de la Subàrea de Geografia de l’Àrea de Ciències Socials de l’Agència Estatal de Recerca (AEI), on ha estat responsable de la gestió de les diferents convocatòries de projectes, xarxes i recursos humans del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d’Innovació, a més a més de convocatòries d’altres organismes públics gestionades per aquesta agència. Destaca també la seva participació com a vocal a la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Geografia fins al 2021 i la seva pertinença a diferents societats científiques, entre les quals l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT).
Pilar Rico Castro és la cap de la Unitat d’Accés Obert, Repositoris i Revistes Científiques de la FECYD, des d’on treballa en el disseny, el desplegament i l’avaluació de les polítiques estatals i europees de ciència oberta. Forma part de la Comissió de Ciència Oberta (COS), responsable del disseny de l’Estratègia Espanyola de Ciència Oberta (ENCA). Representa a Espanya en els grups d’experts National Points of Reference d’Open Science i European Open Science Cloud (EOSC) Steering Board. Representa la FECYT a CoARA, OPERAS, OpenAIRE, LA Referencia i COAR. Coordina l’agregador estatal de repositoris d’accés obert RECOLECTA, l’avaluació de revistes científiques i la línia 2 de la Convocatòria María de Guzmán per finançar els repositoris institucionals, sistemes CRIS i serveis de publicacions acadèmiques.
Belén Rubio Armesto és catedràtica d’Estratigrafia del Departament de Geociències Marines i Ordenació del Territori de la Universitat de Vigo des de l’any 2009 i professora d’aquesta universitat des de l’any 1991. És vicerectora de Recerca, Transferència i Innovació des de juny del 2022. Des del 2020 és també membre de la comissió executiva d’R+D+I de la CRUE i coordinadora de la RedDivulga..
Rosa María Sebastián és catedràtica del Departament de Química de la UAB. Actualment és vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria i directora del parc de recerca de la UAB.
La seva recerca ha evolucionat des de l’estudi sintètic de molècules petites a macromolècules fins a la preparació de materials polimèrics, i ha donat lloc a més de 93 articles científics indexats i tres patents. Ha participat en 15 projectes estatals i europeus i en 6 xarxes científiques. Actualment coordina un grup de recerca consolidat i finançat per la Generalitat de Catalunya. Ha supervisat 11 tesis doctorals i 5 en desenvolupament. Pel que fa a la transferència de coneixement, ha participat en 4 projectes competitius i 17 contractes amb empreses, dels quals se n’han derivat més de 12 patents en explotació, 3 doctorats industrials i el Premi Nacional de Recerca de la Generalitat de Catalunya al partenariat publicoprivat entre la UAB i Henkel KGaA & Co. D’altra banda, ha format part de 3 projectes d’innovació docent, que han donat lloc a 9 articles.
Nieves Valenzuela Romero és llicenciada en Enginyeria Superior Química Industrial per la Universitat de Sevilla i s’ha format a la Loyola Leadership School. Ha estat gerenta de l’Agencia Pública Andaluza de Educación a Almeria. A l’empresa multinacional Abengoa ha exercit funcions d’R+D+i per a biocombustibles i sostenibilitat, així com a la incubadora tecnològica Abengoa Research. És coautora de diverses patents i ha presidit un comitè tècnic de normalització sobre la producció sostenible de biomassa per a ús energètic. A més, té experiència en la gestió de projectes, l’estandardització i organització, el lideratge d’equips multidisciplinaris multinacionals i la relació amb organismes públics i privats.