Ja està disponible la publicació que recull els resultats d’una recerca comparativa i multidisciplinar sobre la integració de les segones generacions als EUA i sis països de la Unió Europea. Silvia Carrasco, Jordi Pàmies i Maribel Ponferrada (EMIGRA UAB), en equip amb Margaret Gibson i Anna Rios (Universitat de Califòrnia, Santa Cruz) exposen extensament el seu treball comparatiu  sobre Catalunya – Califòrnia. Podeu adquirir el llibre clicant a la imatge.

 

Perdut en l’acció? Avaluació dels sis anys del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya. 

Informe elaborat per FAGiC i EMIGRA, 2012

Projecte finançat per Roma Initiatives de les Open Society Foundations, dins el marc del ‘EU Roma Framework Advocacy Grant’

 

Descarregar informe en català. 

Descarregar informe en castellà.

Descarregar informe en anglès.

 

<Perdut en l’acció?, ric en detall analític i constructiu en les seves crítiques, és especialment benvingut i molt oportú en el context més ampli del Marc Europeu d’Estratègies Nacionals d’Inclusió dels Gitanos (NSRI). Si bé les recomanacions detallades s’adrecen a les autoritats catalanes, la substància de l’informe ofereix una valuosa lliçó per a Europa.

[…] A causa del fet que les Estratègies Marc de la UE ensopeguen des de la fase inicial de redacció amb el món real d’implementació concreta, és molt el que la Unió Europea i les seves democràcies constituents poden aprendre dels resultats d’aquesta investigació.

[…] Si bé podem trobar una sensació de desencís i hàgim pogut trobar-nos amb molts “perduts en l’acció”, crida l’atenció la clara aposta optimista d’aquest informe així com la crida a tenir en compte que no tot està definitivament perdut i que existeix molt de potencial, comptant amb una revisió del PIPG, per aconseguir el seu objectiu original d'”equiparar socioculturalment i econòmica el poble gitano de Catalunya amb la societat de la qual forma part”.>

Citat del Pròleg de Bernard Rorke, Roma Initiatives, Open Society Foundations,