En el marc del conveni de col·laboració entre el Consorci del Besòs, l’IGOP i l’IERMB, hem desenvolupat, des de setembre del 2016, els treballs de diagnosi i proposta per la confecció de l’Agenda Besòs. El Territori Besòs és un àmbit configurat per Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i els districtes barcelonins de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Un territori amb vulnerabilitats socials i urbanes, amb una llarga trajectòria de lluites veïnals i acció pública, i amb un present ple de potencialitats.

Els cinc governs municipals del Besòs han expressat la voluntat d’afrontar els reptes existents i convertir-los en oportunitats de transformació. Arran d’aquest compromís, diversos agents hem treballat en l’elaboració de l’Agenda Besòs, presentada públicament el passat 19 de juliol, la qual recull els elements bàsics de la diagnosi, i un conjunt de 10 objectius estratègics i 130 projectes i accions.

Al llarg dels treballs realitzats en col·laboració amb Barcelona Regional, l’IGOP ha elaborat l’estudi del teixit associatiu, la innovació social i la trajectòria de polítiques públiques, mentre que l’IERMB s’ha centrat en l’anàlisi de les dinàmiques socials, habitacionals i de mobilitat. Ambdós equips hem participat conjuntament en la redacció d’objectius estratègics i accions. Fruit de la feina feta teniu disponibles els següents documents :

Diagnosi Eix Temàtic 1 Cohesió Social i Barris  Resum i Document complet

Diagnosi Eix Temàtic 3 Accessibilitat i Connectivitat Resum i  Document complet

Diagnosi Eix transversal Participació, Polítiques Públiques i Mirades del Territori Resum i Document complet

Resum Executiu de l’Agenda Besòs enllaç

Document de Síntesi de l’Agenda Besòs enllaç

Atles cartogràfic enllaç