QUI SOM

Barris i Innovació és una línia de recerca desenvolupada des de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) a partir de l’any 2013 amb l’inici del projecte d’investigació Barris i Crisi. A partir d’aquella recerca s’han desplegat altres projectes que han anat donant continuïtat en l’anàlisi de les pràctiques d’innovació social a Catalunya i l’estudi dels impactes de la crisi en les dinàmiques de desigualtat social i espacial a les ciutats.

 

EQUIP

Ismael Blanco

Doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador a l’IGOP i professor agregat al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Com a investigador Ramon y Cajal ha estat vinculat al Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigador Beatriu de Pinós en el Departament de Polítiques Públiques de la De Montfort University (Reino Unido), i investigador visitant a la Universitat Federal de Minas Gerais i la Fundació Joao Pinheiro (Brasil). És membre del grup d’investigació Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation (URGOCIS) de l’IGOP. Les seves investigacions actuals es centren en els impactes socioespaciales de la crisi en les ciutats i en les formes emergents de participació i de governança en aquest context. És membre del consorci d’investigació Collaborative Governance Under Austerity: An Eight-Case Comparison, finançat pel Economic and Social Research Council (Regne Unit) i dirigit pel Prof. Jonathan Davies.

Contacte: ismael.blanco(at)uab.cat
Web: http://uab.academia.edu/ismaelblanco
Xarxes socials: @Iblancof


Helena Cruz

Doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió Urbana per la Erasmus Universiteit Rotterdam. Actualment, és investigadora a l’IGOP i a l’IERMB i docent a l’Escola Universitària de Turisme Mediterrani (centre adscrit a la Universitat de Girona). Anteriorment, ha estat investigadora postdoctoral en el Departament de Geografia de la UAB i investigadora convidada a la University of California Los Angeles (EUA), l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Itàlia), la National University of Ireland Maynooth (Irlanda) i la Università Ca’Foscari (Itàlia). Especialitzada en l’ordenació i planificació del territori, els seus àmbits d’interès són la governança i la participació ciutadana en les polítiques urbanes, la conflictivitat territorial en la planificació urbana, i les formes d’empoderament en la gestió de l’espai públic. Forma part dels grups de recerca URGOCIS (IGOP-UAB) i Espais Crítics (UB).

Contacte: helena.cruz(at)uab.cat
Web: http://uab.academia.edu/HelenaCruz
Xarxes socials: @hel_cruz


Rubén Martínez

Llicenciat en Belles Arts (UB) i Màster en Ciències Polítiques i Transformació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, està fent el doctorat a l’IGOP, on és investigador FPI vinculat al projecte TRANSGOB. La seva recerca es centra en l’anàlisi de les polítiques públiques que fomentin la innovació social i la seva articulació amb els processos i els canvis en les relacions socials de poder basades en la comunitat.

Contacte: ruben.martinez.moreno(at)uab.cat
Web:  http://leyseca.net/
Xarxes socials: @RubenMartinez


Oriol Nel·lo

Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articles científics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).
Actualment, és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, on es reincorporà l’any 2011 per impartir des del Departament de Geografia ensenyaments de grau, postgrau i doctorat. En els darrers anys, ha estat així mateix professor convidat a la School of Environment and Development, Manchester, a l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia i al Dipartimento di Architettura de la Università di Sassari, així com conferenciant a universitats de Brasil, Espanya, Itàlia, Gran Bretanya, Mèxic, Portugal i Xile.

Contacte: oriol.nello(at)uab.cat
Web: http://oriolnello.blogspot.com.es/


Altres col·laboradors/es:

Charlotte Fernández
Aina Gomà
Gerald Kogler
Yuni Salazar
Núria Velasco
Nicolás Barbieri
Iván Bitrià
Quim Brugué
Andreu Camprubí
Carles Donat
Javier García
Eduard Jiménez
Ernesto Morales
Marc Parés
Óscar Rebollo
Natàlia Rossetti
Valerie Vilacha