La Base de Dades Catalunya durant el franquisme, elaborada pel CEFID amb la participació d’un centenar d’especialistes en el període, agrupa més de 700 registres sobre organitzacions, institucions, biografies, fenòmens i esdeveniments viscuts durant el període franquista a Catalunya. El seu disseny tècnic permet cerques per paraules clau generals (qualsevol paraula que contingui la base de dades), títol de l’entrada, per organitzacions (Moviment Socialista de Catalunya, Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, etc.), noms (Raimon, Mercè Rodoreda, etc.), descriptors temàtics (per ex: organització social, repressió, presó, escriptor, etc.), fenòmens (Escola de Barcelona, Novel·la a l’exili, etc.) o esdeveniments (Visites de Franco a Catalunya, Caputxinada, etc.) i per la conjunció de diferents vectors de cerca. Des del 2006 està a disposició dels investigadors del període franquista, com a eina de suport a les seves recerques, i del públic en general interessat en el coneixement d’aquest període de la història de Catalunya.
Diversos Autors, Catalunya durant el franquisme. Diccionari (Molinero, Carme, Aznar Soler, Manuel, Baras, Montserrat, Campillo Maria, Marín, Martí, Riquer, Borja de, Vilanova, Francesc, Ysàs, Pere dirs.), Barcelona, Eumo, 2006.
El diccionari sobre franquisme és la primera obra col·lectiva del CEFID, constituint una aportació valuosa i un instrument útil tant pels especialistes sobre franquisme, atès que recull les definicions més importants sobre personatges, entitats, fets i activitats relatives al franquisme a Catalunya, com per tot aquell públic més general que es vulgui aproximar a la realitat d’aquest període.