L’estudi Els vehicles de mobilitat personal en la mobilitat metropolitana, realitzat per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i l’AMB, analitza l’ús, el comportament i el perfil dels usuaris dels vehicles de mobilitat personal (VMP), la majoria patinets elèctrics. L’estudi analitza l’evolució d’aquest tipus de vehicles a l’àmbit metropolità, identifica els possibles canvis en les pautes de mobilitat i defineix el perfil d’usuari, entre altres aspectes. Per fer-ho, l’estudi ha analitzat les dades de l’Enquesta de mobilitat en dia feiner (EMEF 2017- 2019) i ha estudiat també informació provinent del Servei Català de Trànsit i les policies locals i dades de l’Ajuntament de Barcelona, l’AMB i la Bicivia.

Així doncs, l’informe evidencia que l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) s’ha multiplicat per 4 a la metròpolis de Barcelona els darrers 3 anys, i ha passat dels 10.000 desplaçaments diaris l’any 2017 als 40.000 desplaçaments l’any 2019. Tot i aquest important creixement, la cap d’àrea de mobilitat de l’IERMB, Maite Pérez, assenyala que “l’ús d’aquest tipus de vehicles representa només el 0’4 % dels desplaçaments diaris a l’àrea metropolitana, mentre que, per exemple, la bicicleta suposa un 1’9 % dels moviments (uns 0,2 milions)”.

 

https://iermb.uab.cat/ca/noticias/lus-del-patinet-electric-es-multiplica-per-quatre-a-la-metropolis-de-barcelona-en-un-dia-feiner-els-darrers-3-anys/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=butlleti-iermb-marc-2021-dia-internacional-de-les-dones-vulnerabilitat-urbana-accidentabilitat-en-bici-i-molt-mes_48