Juntament amb el Campus SiS (Saludable i Sostenible) publiquen els informes d’indicadors de sostenibilitat de la UAB. L’últim recull dades del període 2018-2022 (anterior Pla Campus Saludable i Sostenible).
Durant la creació i el desenvolupament del Cicle ens vam adonar que no totes les dades ambientals son recollides per la institució. Tot allò referit als hàbits i als consums de la comunitat universitària és més difícil de traçar. Per aquest motiu, i també amb la voluntat de col·laborar amb l’Oficina de Sostenibilitat del Campus de Bellaterra, ens vam proposar les tasques que veieu a continuació.
La prioritat dels temes no té a veure amb la seva urgència, sinó amb el temps que disposàvem per a desenvolupar les accions, així com per la relació que guarden amb alguns temes molt tractats durant els debats participatius anteriors del projecte ECF4CLIM.
Àmbit | Objectius |
Resseguint els residus | Redisseny de la gestió de residus d’una Facultat: monitoratge i anàlisi (Possiblement a la F. CCPP i Sociologia) |
Consum hídric als WC | Estudi dels hàbits de consum i estalvi d’aigua als WC |
Hàbits alimentaris | Estudi d’hàbits alimentaris al campus col·laborant en l’enquesta de l’Institut Metròpoli |
Qualitat de l’aire | Fer un mapa amb els itineraris de qualitat de l’aire del Campus de Bellaterra |
Justícia alimentària | Analitzar les procedències (i la petjada ecològica?) d’alguna de les matèries primeres per a l’elaboració dels menús de les cafeteries de Ciències/Biociències i de Lletres/Psicologia |
A I G U A
A L I M E N T A C I Ó
Q U A L I T A T D E L’ A I R E