El primer taller té per objectiu exposar algunes dades ambientals del campus que recull de manera regular, i actualitzada, l’Oficina de Sostenibilitat de la UAB.
Juntament amb el Campus SiS (Saludable i Sostenible) publiquen els informes d’indicadors de sostenibilitat de la UAB. L’últim recull dades del període 2018-2022 (anterior Pla Campus Saludable i Sostenible).
Durant la creació i el desenvolupament del Cicle ens vam adonar que no totes les dades ambientals son recollides per la institució, ja que el que es refereix als hàbits i als consums de la comunitat universitària és més difícil de traçar. Per aquest motiu, i també amb la voluntat de col·laborar amb l’Oficina de Sostenibilitat del Campus de Bellaterra, ens hem proposat estudiar els següents ítems.
Com podeu observar, els temes que tractarem seran, fonamentalment, alimentaris, hídrics, de qualitat ambiental i de residus. La prioritat no s’ha establert per qüestions ambientals/ecològiques, sinó pel temps (curt) que disposem per a desenvolupar les accions i per la relació que guarden amb alguns temes molt tractats durant processos participatius anteriors del projecte ECF4CLIM.
Àmbit | Objectius |
Resseguint els residus | Redisseny de la gestió de residus d’una Facultat: monitoratge i anàlisi (Possiblement a la F. CCPP i Sociologia) |
Consum hídric als WC | Estudi dels hàbits de consum i estalvi d’aigua als WC |
Hàbits alimentaris | Estudi d’hàbits alimentaris al campus col·laborant en l’enquesta de l’Institut Metròpoli |
Qualitat de l’aire | Fer un mapa amb els itineraris de qualitat de l’aire del Campus de Bellaterra |
Justícia alimentària | Analitzar les procedències (i la petjada ecològica?) d’alguna de les matèries primeres per a l’elaboració dels menús de les cafeteries de Ciències/Biociències i de Lletres/Psicologia |
A I G U A
A L I M E N T A C I Ó
Q U A L I T A T D E L’ A I R E