Creat l’any 2009, el grup de recerca MIRAS (Mediació i Interpretació: Recerca en l’Àmbit Social) té com a objecte d’estudi la Interpretació als Serveis Públics (ISP). El grup neix de la iniciativa d’un grup d’investigadores del Departament de Traducció i Interpretació i Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB, davant la creixent demanda en traductors i intèrprets qualificats per part de diferents serveis d’atenció als immigrants de l’administració pública catalana. La formació i acreditació d’aquest perfil professional, així com la investigació associada a la seva activitat, esdevé un repte acadèmic i científic que el grup acabarà fent seu.

MIRAS integra investigadors de la UAB, així com investigadors d’altres universitats nacionals i internacionals i col·laboradors vinculats professionalment a la ISP i a la mediació intercultural.

En els darrers anys, i gràcies en bona part al treball pioner del grup en projectes d’investigació competitius, la ISP s’ha convertit en una activitat reconeguda tant a nivell estatal com autonòmic, i en una de las línies d’investigació amb més creixement i impacte dins dels estudis de traducció i interpretació. La integritat del grup, així com el seu caràcter internacional i interdisciplinari, ha propiciat una investigació innovadora i de qualitat, vertebrada entorn als dos àmbits d’actuació tradicionals dins de la ISP: àmbit social (format pels subàmbits educatiu, sanitari i d’atenció al ciutadà); i àmbit jurídic (format pels subàmbits judicial, administratiu i policial).

Actualitat

A l’apartat de Notícies trobareu les darreres novetats sobre el grup MIRAS, us convidem a consultar-lo: hi podeu trobar des d’activitats a les quals podeu assistir fins a informacions d’interès.

Contacte

Departament de Traducció i Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental
Universitat Autònoma de Barcelona
Edifici K, Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Tel:  +34 935813368
E-mail: marta.arumi@uab.cat