https://www.ara.cat/comarquesgironines/control-ap-7-barreres_130_4109231.html

Parlo amb diversos conductors habituals de l’AP-7 i em confirmen que han detectat un increment de conductes incíviques. No queda clar si aquest fenomen es deu a l’augment de trànsit o al fet que conductors que buscaven la màxima economia en els seus desplaçaments ara s’han passat a les autopistes. No sembla que hi hagi cap control policial extraordinari (diria que ni ordinari) per vigilar què passa durant aquests primers dies de llibertat de circulació. Puc corroborar que en un trajecte d’anada i tornada de Girona a l’aeroport del Prat, un dissabte a la tarda, un nombre inusual de vehicles circulen a velocitats suïcides. Utilitzo a consciència el mot suïcida, tot i saber que es reserva per als cotxes que circulen en sentit contrari, perquè al llarg del trajecte em trobo gairebé una desena de cotxes que freguen els 200 quilòmetres per hora. Un parell semblen protagonitzar una frenètica cursa, surfejant pels carrils a cops de clàxon i fent llums a la resta de vehicles perquè s’apartin, com si tot plegat fos un videojoc. L’ensurt que reben els conductors que veuen passar rabent aquests vehicles a frec del seu els posa la por al cos i potser els fica al cap la idea de tornar per la N-II. Els més malfiats ja aventuren que potser la idea és deixar degradar l’AP-7 a tota velocitat per justificar aviat una nova fórmula de pagament.