Marina Arrasate Hierro-OlavarríaMarina Arrasate Hierro-Olavarría és doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva tesi doctoral tracta els processos d’arribada i les experiències educatives d’un conjunt de dones d’origen pakistanès establertes a Barcelona.

Ha participat en diversos projectes de recerca vinculats amb el col·lectiu pakistanès de Barcelona,  la migració i els serveis públics. L’any 2016 va fundar amb l’Alejandra Tercero, la Berta Güell, l’Eva Maciocco i la Komal Naz el grup de recerca Recerpak especialitzat en l’estudi del col·lectiu pakistanès de Barcelona.

Els seus interessos de recerca inclouen l’estudi migratori des d’una perspectiva de gènere, la problemàtica comunicativa als serveis públics i els processos d’escolarització i les trajectòries educatives de grups minoritzats i d’orígens diversos.

Llicenciada en Física i màster en Creació Literària, combina la recerca amb la tasca docent, ha col·laborat amb diverses entitats educatives i, des de l’any 2018, treballa com a professora de secundària al Consorci d’Educació de Barcelona.  

 

Publicacions

Güell Torrent, B., Arrasate Hierro-Olavarría, M., i Arraràs, A. S. (2020). Visibilizando estrategias de agencia y empoderamiento económico: el caso de las mujeres de origen pakistaní en Barcelona. Migraciones. Publicación del Instituto Universitario de Estudios sobre Migraciones, (48), 51-78.

Arrasate Hierro-Olavarría, M. (2018). Procesos de llegada y experiencias educativas de mujeres de origen pakistaní en Barcelona. Tesis doctoral. Universitat Autònoma de Barcelona.

Arrasate Hierro-Olavarría, M. (2017). Comunicación y acceso a los servicios públicos: estudio de la perspectiva de las mujeres pakistaníes de Barcelona. Lengua y Migración, 9(1), 39-62.